Suzbijanje nelegalne ulične prodaje i kontrola buke

Izvor: Studio B, 09.Feb.2016, 11:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Suzbijanje nelegalne ulične prodaje i kontrola buke

U Sekretarijatu za inspekcijske poslove prošle nedelje primljeno je 346 prijava građana, a formirana su ukupno 602 predmeta.

Doneto je 236 rešenja kojima je naloženo uklanjanje utvrđenih nedostataka iz svih oblasti inspekcijskog nadzora, podneto je sedam zahteva za pokretanje prekršajnog postupka, jedna prijava za privredni prestup, izrečene su tri novčane kazne zbog neizvršenja rešenja, izdato je 27 prekršajnih naloga, a po ranije izdatim prekršajnim nalozima naplaćeno >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << je 86.500 dinara. Po zahtevima za pokretanje prekršajnog postupka inspektora ovog sekretarijata, naplaćeno je 99.809,24 dinara.

- Sekretarijat za inspekcijske poslove u koordinaciji sa opštinama Rakovica i Čukarica, a uz pomoć Komunalne policije, Ministarstva unutrašnjih poslova, Republičke veterinarske inspekcije i radnika JKP „Gradska čistoća" kontrolisao je nelegalnu uličnu prodaju i komunalni red na prostoru oko pijace „Vidikovac". Održan je sastanak na kome je konstatovano da je komunalni red na navedenoj pijaci, angažovanjem svih navedenih, doveden u optimalno stanje, a obavezu održavanja postignutog stanja u narednom periodu preuzele su komunalne inspekcije opština Čukarica i Rakovica - rekla je Zagorka Panić, sekretarka za inspekcijske poslove.

Prema njenim rečima, u cilju uspostavljanja komunalnog reda, preduzete su brojne mere. Izdato je 39 prekršajnih naloga, doneto 10 rešenja za uklanjanje, podnet 21 zahtev Prekršajnom sudu, odneto 10 nepropisno parkiranih vozila sa javne zelene površine, uklonjeno 30 kilograma proizvoda animalnog porekla i 60 kilograma sira, 55 kilograma ribe, na osnovu čega su sprovedeni upravni postupci protiv odgovornih lica, oduzeta je roba od NN lica, izvršeno je isključenje vozila iz saobraćaja, tj. skinute su tablice, uklonjeno je 5,5 kubika starih stvari na osnovu usmenog naloga inspektora, dok su radnici JKP „Gradska čistoća", po nalogu komunalnih inspektora, uklonili 2,5 kubnih metara papira i drugi otpad koji je zatečen na javnoj i javnoj zelenoj površini.

- Gradski inspektori su, radi uspostavljanja komunalnog reda, preduzeli i druge mere, kao što su kontrola celokupne javne rasvete (stubovi i svetiljke) oko pijace, koja je bila totalno devastirana i van funkcije, zbog čega je pokrenut upravni postupak i doneto rešenje kojim je EPS JP „Elektrodistribucija Beograd" naloženo da izvrši sanaciju stubova i vrati u funkciju javnu rasvetu, a kandelabre dovede u uredno stanje, naloženo je „Zelenilu - Beograd" da postavi fizičke prepreke na javnoj zelenoj površini, kako bi se sprečilo parkiranje vozila (kamiona), „Beograd-putu" je naloženo da vrati stubiće koji su uklonjeni sa trotoara, kao i da izvrši proveru celokupne saobraćajne signalizacije u ulicama oko pijace, naloženo je uklanjanje 16 bespravno postavljenih reklamnih tabli i jednog kioska, i dat je nalog upravi pijace da se pridržavaju pijačnog reda, tj. vremena otvaranja i zatvaranja ulaznih rampi. Koordinisana akcija Sekretarijata za inspekcijske poslove, Opštine Voždovac, Komunalne policije i „Gradskih pijaca", radi kontrole nelegalne prodaje i uspostavljanja komunalnog reda, izvedena je i na prostoru oko pijace „Banjica". Rad inspektora je organizovan u dve smene - istakla je Panićeva.

Dva inspektora drumskog saobraćaja izvršila su kontrolu javnog prevoza putnika na teritoriji opštine Lazarevac. Asistenciju inspektorima i postupanje iz svojih nadležnosti vršili su pripadnici Komunalne policije. Na pet dana iz saobraćaja su isključena dva vozila u vlasništvu fizičkih lica zbog istaknutih krovnih oznaka. Protiv počinilaca prekršaja biće podneti zahtevi za pokretanje prekršajnog postupka.

Sektor za izvršni postupak izdao je 24 prekršajna naloga. Preko JKP ,,Parking servis" vršeno je uklanjanje nepropisno parkiranah vozila. Uklonjeno je 37 vozila sa javnih zelenih površina, tri vozila sa drugih površina i dva havarisana vozila. Organizovana je i akcija kontrole komunalnog reda oko pijace na Banjici, kao i akcija uklanjanja nepropisno parkiranih vozila sa javnih zelenih površina u Ulici Lipa 12-20.

- Vršene su i noćne kontrole privrednih subjekata koji poseduju izvore buke. Cilj akcije je da se utvrdi poštovanje rešenja kojima se zabranjuje korišćenje izvora buke preko dozvoljene granice, kao i obilazak objekata koji rade samo noću. Inspektori za zaštitu životne sredine doneli su četiri rešenja za merenje emisije zagađujućih materija u vazduh, sedam rešenja o zabrani upotrebe kotlova u kotlarnicama i jedno rešenje za preduzimanje tehničko-tehnoloških mera radi dovođenja emisija zagađujućih materija u vode u dozvoljene granične vrednosti (BIP) - kazala je Zagorka Panić.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.