Suspendovan radnik Hitne pomoći koji je vozio kupus

Izvor: 24sata, 25.Nov.2014, 02:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Suspendovan radnik Hitne pomoći koji je vozio kupus

Đorđe Poljački, radnik Zavoda za hitnu medicinsku pomoć, fotografisan je kako službenim vozilom prevozi kupus. Zbog toga je, nakon 29 godina staža, suspendovan.

Poljački se iskreno kaje zbog svog poteza. Tvrdi da se vraćao iz Futoga gde je ostavio pacijenta, a da mu je dispečar javio da trenutno nema posla. U povratku je naišao na prikolicu sa kupusom i pazario džak od 10 kilograma.

- Samohrani sam otac i nemam kola, a ni novca za taksi. Kako mi je kuća usput, >> Pročitaj celu vest na sajtu 24sata << hteo sam kupus da ostavim, i da nastavim s poslom. Nisam skretao s puta, sve je trajalo tri minuta. Da se desilo nešto vanredno u kolima bi bilo mesta i za pacijente – kaže Poljački.

U Zavodu za hitnu medicinsku pomoć zaposlen je skoro tri decenije. Sada ne zna šta da očekuje.

- Napravio sam veliku grešku. Nikada nisam zakasnio na posao, nikada nisam kažnjen. Ako ne dobijem otkaz, ovako nešto se sigurno neće ponoviti – kaže Poljački.

Njega je u petak, u 9.37 sati, na Novosadskom putu u Veterniku, fotografisao jedan meštanin, a fotografiju je dostavio Radiju 021. Dr Bogdan Živanović, direktor Zavoda za hitnu medicinsku pomoć, kaže da je za ovaj slučaj saznao iz medija. Odmah je razgovarao sa Poljačkim, koji mu je priznao šta je uradio i da se iskreno kaje.

Nastavak na 24sata...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 24sata. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 24sata. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.