Stefanović: Zaposlićemo još policajaca u Beogradu

Izvor: NoviMagazin.rs, 05.Avg.2015, 12:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stefanović: Zaposlićemo još policajaca u Beogradu

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović najavio je danas da će u Beogradu u narednom periodu biti zaposleni novi policajci, jer se njihov broj u poslednjih deset godina nije menjao, dok je u gradu dramatično povećan broj stanovnika.

On je u razgovoru sa građanima Novog Beograda, u Vinogradskoj ulici, rekao da će u tom delu grada biti pojačane policijske patrole, podsećajući da su u Bloku 45 i na Bežanijskoj kosi nedavno otvorene policijske ispostave.
>> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs <<
Stefanović je rekao da je to nastavak politike "policija u zajednici" - da građani znaju policijace i budu bliži s njima, a da policija zna konkretne probleme, da li ima narko dilera u kraju, da li se "divlje" vozi...

"To je nastavak politike smanjena broja krivičnih dela na Novom Beogradu, kojih je manje u poslednje dve godine i time sam zadovoljan. Novi Beograd je velika opština, sa velikim brojem stanovnika i nisam zadovoljan svime što smo do sad uradili", rekao je Stefanović.

On je istakao da ljudi u tom delu grada nisu do skora imali komunalne uslove kao žitelji drugih delova prestonice, što je ugrožavalo njihovu bezbednost, zahvalivši gradskoj vlasti koja je pokrenula projekat obnove Vinogradske ulice na Novom Beogradu.

Gradski menadžer Goran Vesić rekao je da projekat obnove te ulice, u dužini od 700 metara, podrazumeva kompletnu rekonstrukciju kanalizacione mreže, asfaltiranje kolovoza i postavljanje trotoara sa rasvetom i čišćenje kanala pored puta, a da je vrednost radova 1,5 miliona evra.

Vesić je rekao da je to najveća investicija u Novom Beogradu ove godine, u koji je prethodne uloženo 42 miliona dinara u obnovu ulica.

"Ove godine ćemo uložiti 56 miliona u obnovu ulica i na taj način pokazujemo da želimo da rešavamo probleme građana. Ovo je bio zahtev građana i želimo da pokažemo da radimo u njihovom interesu i da su nam svi građani jednako vredni", rekao je Vesić.

Zahvalivši ministru što je došao da obiđe radove i porazgovara sa gađanima, Vesić je istakao da nikada ranije saradnja gradske vlasti sa republičkom vladom nije bila bolja.

"To se odražava na mnogim primerima, od toga da zajednički menjamo Zakon o glavnom gradu, kako bi ponovo gradu pripale neke nadležnosti, pa do nekih drugih zakona koje svakodnevno menjamo. Samo zajedno možemo da rešavamo probleme građani", rekao je Vesić.

S ozbirom da ima delova grada bez kanalizacije, Vesić je najavio da će grad naredne godine krenuti sa sa javno privatnim partnerstvom za izgradnju pet fabrika otpadnih voda.

Predsednik opštine Novi Beograd Aleksandar Šapić naveo je da je zadovoljan što su počeli radovi u Vinogradskoj ulici, koja je dugo nazivana "slepim crevom" Novom Beograda.

"Zahvaljujemo gradskoj vlasti što je prepoznala problem, a opština će i ubuduće ukazivati na infrastrukturne probleme, jer građani imaju pravo na normalan život", rekao je Šapić.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.