Srušen nelegalni objekat islamske zajednice u Zemun polju, žandarmerija blokirala naselje u 3 ujutro (FOTO, VIDEO)

Izvor: Blic, 26.Maj.2017, 09:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srušen nelegalni objekat islamske zajednice u Zemun polju, žandarmerija blokirala naselje u 3 ujutro (FOTO, VIDEO)

U Zemun Polju je, tokom noći, srušen nelegalno izgrađeni verski objekat koji je podigla Islamska zajednica.

Kako prenosi N1, akcija rušenja je počela u toku noći, između 3.00 i 4.00 sata posle ponoći.

Jake policijske snage i žandarmerija su blokirale naselje. Policajci su bili raspoređeni u tri prstena bezbednosti oko naselja.

Srušen je sprat i potkrovlje na ovom objektu koji je počeo da se gradi 2014. godine bez dozvole. Radovi su više puta zaustavljani >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ali i nastavljani bez dozvole.

Akcija rušenja trajala je dva sata a na lice mesta pristizali su predstavnici Islamske zajednice, prenosi N1. Uklanjanje ovog objekta u Zemun Polju bilo je planirano za juče ali se od toga odustalo jer se okupio veliki broj građana koji su sprečili rušenje.

Kako je juče bil najavljeno, o ovom pitanju je trebalo da se sledeće nedelje vode pregovori između predstavnika Islamske zajednice u Srbiji i gradske vlasti.

Beograd: Srušen dio nelegalnog objekta Islamske zajednice https://t.co/s0UKpNOg3V pic.twitter.com/2nWPxH7YGr

Opština ističe da je Islamska zajednica, kao investitor, bez dozvole gradila objekat u Kurirskoj ulici 41 oglušujući se o odluke gradjevinske inspekcije i krivične prijave.

"Radovi su nastavljani i nako što je gradjevinska inspekcija Gradske opštine Zemun više puta zatvarala gradilište i podnela više krivičnih prijava", navodi se u saopštenju.

Nakon što je gradjevinska inspekcija je na osnovu Zakona o planiranju i izgradnji i Zakona o opštem upravnom postupku donela Rešenje o uklanjanju nelegalnog objekta i Zaključak o dozvoli izvršenja navedenog Rešenja i iste dostavila investitoru, koji je nastavio sa izvodjenjem bespravnih radova, izvršeno je rušenje bespravno započetog objekta, dodaje Opština.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.