Siniša Mali biće gradonačelnik Beograda

Izvor: Politika, 23.Apr.2014, 18:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Siniša Mali biće gradonačelnik Beograda

BEOGRAD – Siniša Mali biće novi gradonačelnik Beograda, saznaje Tanjug u SNS.

On bi na tu funkciju trebalo da bude izabran na sednici Skupštine grada koja je zakazana za sutra u 15 časova.

Odlukom Vlade Srbije, 18. novembra prošle godine, Mali je postavljen na mesto predsednika Privremenog organa Grada Beograda.

Rođen je 25. avgusta 1972. godine u Beogradu.

Diplomirao >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << je i magistrirao na Ekonomskom fakultetu u Beogradu i dobitnik je nagrade za najboljeg studenta fakulteta.

Kako se navodi na sajtu Gradske uprave, master studije završio je na Washington University, St. Louis, SAD, a doktorat je odbranio na Fakultetu organizacionih nauka u Beogradu.

Nosilac je licence portfolio menadžer, koju mu je dodelila Komisija za hartije od vrednosti Republike Srbije i zvanja Chartered Financial Analyst (CFA).

Od 1995. do 1997. godine radio je u Deloitte & Touche Central Europe u Beogradu, a kao rukovodilac u toj konsultantskoj kući u Pragu radio je od 1999. do 2001. godine.

U Investicionoj banci Credit Suisse First Boston u Njujorku radio je od maja do septembra 1998. godine, od januara do jula 2001. godine bio je pomoćnik ministra za privatizaciju u Ministarstvu za privredu i privatizaciju, a od jula 2001. do oktobra 2003. radio je kao direktor Centra za tendere Agencije za privatizaciju.

Generalni direktor NCA Investment Group je od septembra 2005. do 2008. godine, a od 2004. godine bavi se poslovima savetovanja u oblasti kupovine i prodaje preduzeća, finansijske i poslovne konsolidacije i privatizacije.

Od januara 2013. godine savetnik je prvog potpredsednika Vlade Republike Srbije za privredu i finansije.

Predsednik je Upravnog odbora Komercijalne banke Beograd i Upravnog odbora Fijat automobili Srbija.

Član je CFA Instituta, Serbian Business Angels Network, Fulbright Alumni Association of Serbi i British-Serbian Business Club.

Tanjug

objavljeno: 23.04.2014.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Siniša Mali biće gradonačelnik Beograda

Izvor: Večernje novosti, 23.Apr.2014

Siniša Mali biće novi gradonačelnik Beograda, saznaje Tanjug u SNS. On bi na tu funkciju trebalo da bude izabran na sednici Skupštine grada koja je zakazana za sutra u 15 časova. Odlukom Vlade Srbije, 18. novembra prošle godine, Mali je postavljen na mesto predsednika Privremenog organa Grada Beograda.Ranije...

Nastavak na Večernje novosti...

Četiri funkcionera nije prijavilo imovinu

Izvor: OkRadio.rs, 24.Apr.2014, 12:54

Direktori “Novog doma” i “Uprave Banje” Nebojša Radulović i Stanko Petković, gradske većnice Zorica Popović i Nela Dimitrijević nisu podneli izveštaje o imovini, pa će protiv njih biti pokrenuti postupci zbog povrede zakona, saznaje OK Radio. Oni su izabrani na funkcije na sednici lokalne...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.