Sedam odbornika DS S izbrisana iz članstva te stranke

Izvor: Blic, 03.Jul.2015, 00:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sedam odbornika DS S izbrisana iz članstva te stranke

Sedam odbornika Demokratske stranke Srbije (DS S) u Skupštini Beograda, osnivači odborničkog kluba Samostalni DS S, brisani su iz članstva te stranke jer su prekršili Statut i sada zastupaju drugačiju politiku, izjavio predsednik Gradskog odbora DS S-a Uroš Janković.

On je  rekao da su oni izdvajanjem DS S-u jasno stavili do znanja da više neće pratiti zvaničnu politiku stranke.

Jankoviću ne smeta ime te odborničke grupe jer, kako kaže, ime nije bitno, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << već je bitno ono što radite i kako će to narod oceniti na izborima.

Poželevši sreću bivšim stranačkim kolegama u budućem radu, Janković kaže da će preostali odbornici u Gradskoj skupštiti slediti i dalje politiku stranke.

Tvrdi da je stanje u DS S-u "redovno", te da će Glavni odbor stranke insistirati na politici gradjanske desnice.

- To je drugačiji pristup u samoj politici, koji podrazumeva pristojan vokabular i neukaljan obraz-  objasnio je Janković.

Želja mu je, kaže, da svi koji učestvuju u političkom životu malo više obrate pažnju i ne iznose neistine, već da biraju reči i da stoje iza izgovarenog, kako u obećanjima prema gradjanima, tako i u odnosu jednih prema drugima.

DS S je u Skupštini grada imala devet poslanika, od kojih je sedam formiralo odborničku grupu Samostalni DS S, a aktuelni zamenik gradonačelnika Andreja Mladenović je ranije isključen iz stranke.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.