SUNCE POSLE KIŠE Promena vremena uticala najviše na vozače

Izvor: Blic, 13.Feb.2016, 16:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SUNCE POSLE KIŠE Promena vremena uticala najviše na vozače

Nakon kišovitog jutra u Beogradu je zasijalo sunce. Iako su se promeni vremena obradovali mnogi, astmatičari, meteoropate i hipertoničari osetili su tegobe, kaže za "Blic" dr Nada Macura.

Na svu sreću lekarima se nisu javljali pacijenti sa tegobama u povećanom broju, dok je broj saobraćajki iznenađujuć, objasnila je Macura.

- Promena vremena više je uticala na vozače. Dobro se toleriše ovakvo vreme zato što je vikend, pa su naši sugrađani uglavnom otputovali >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << negde, što potvrđuju kolone automobila prema jugu zemlje - kaže Macura.

Ona savetuje da ukoliko osetite vrtoglavicu, bol u glavi ili promenu raspoloženja najpre izmerite pritisak, odmorite pola sata, zamračite prostoriju u slučaju glavobolje i popijete analgetik.

- Ukoliko je jak bol građani treba da pozovu Hitnu pomoć - savetuje dr Nada Macura.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.