SPREMAJU SE ZA NAJGORE: Do petka ceo Karlovac će biti pod vodom!

Izvor: Kurir, 13.Okt.2015, 13:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SPREMAJU SE ZA NAJGORE: Do petka ceo Karlovac će biti pod vodom!

U Hrvatskim vodama pretpostavljaju da će najveći vodeni talas kroz Karlovac proći u noći na petak, kada se očekuje da vodostaj Kupe i Korane, dostigne preko osam metara.

KARLOVAC - Karlovcu prete velike poplave ukoliko bude onoliko padavina koliko je najavljeno.

U Hrvatskim vodama pretpostavljaju da će najveći vodeni talas kroz Karlovac proći u noći na petak, pred jutro, kada se očekuje da vodostaj najvećih karlovačkih reka, Kupe i Korane, >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << dostigne preko osam metara, možda do 8,5 metara što je zapravo vrlo blizu katastrofalnoj poplavi u septembru prošle godine.

Do tada imamo dovoljno vremena da napravimo sve da posledice poplava budu što manje. No, već sada apelujemo na građane; one u branjenom području, dakle u gradskim četvrtima, da stvari iz podruma sklone na više spratove, a ljudima u nebranjenom području, dakle u mesnim odborima i okolini grada, da se pripreme - poručio je Damir Jelić, karlovački gradonačelnik.

Grad na četiri reke... Karlovac

Jelić je pozvao meštane u prigradskim naseljima, od naselja Gradac, Kobilić dakle mesni odbori Pokupske doline do Šišljavića, ali i s druge strane Kupe, posebno starije osobe koje žive same, da već sada razmisle hoće li u slučaju najgoreg napuštati domove, kako bi bili na spisku i pozvani na evakuaciju, ukoliko za to bude potrebe.

Osim uz Kupu, očekuju se i problemi s Koranom i s Mrežnicom, odnosno slivom Mrežnice i Korane na Logorištu i Maloj Švarči.

- Čak 50.000 vreća s peskom treba da stigne u Karlovac iz Hrvatskih voda u Zagrebu, a toliko ih već imamo. Radnici karlovačke Čistoće već pune vreće s peskom. Na terenu će biti spremno 250 vatrogasaca za Karlovac, te po potrebi dodatne snage u županiji. Bude li trebalo, zvaćemo i pojačanje. Vreće s peskom se pune čitav dana, a veliki broj vreća već je poslat u mesne odbore gde nedostaju- kazao je Županijski vatrogasni zapovjednik Goran Franković.

(večernji.hr)

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.