SLOBODAN KOVAČ ZA KURIR: Voleo bih finale sa Srbijom!

Izvor: Kurir, 09.Okt.2015, 06:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SLOBODAN KOVAČ ZA KURIR: Voleo bih finale sa Srbijom!

Biće teško i jednima i drugima da se plasiraju na Igre u Riju, možda je nama lakše jer smo azijska ekipa.

Slobodan Kovač, član zlatne olimpijske generacije, koja je osvojila zlatnu medalju na Igrama u Sidneju 2000. godine, danas ima ulogu selektora i s Iranom krči put ka najvećem takmičenju u Rio de Žaneiru naredne godine.

Povodom obeležavanja decenije i po od najvećeg uspeha naše odbojke, pitali smo Kovača vidi li reprezentaciju koju vodi, ali i Srbiju, >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << čiji je selektor njegov dugogodišnji kolega Nikola Grbić, na Olimpijskim igrama u Brazilu.

Naša želja je da finale u Riju igraju Srbija i Iran. Da li ćete pustiti Nikolu da pobedi ako dođe do borbe za zlato?

- Ha-ha. Ne znam da li ću ga pustiti, ali bih želeo da igramo finale. Voleo bih prvo da se kvalifikujemo...

Odbojkaši spremni za Evropsko Prvenstvo

ČETVRTFINALE NAJVAŽNIJE, MOMCI IDU PO MEDALJU

Odbojkaši Srbije danas (17.30) počinju učešće na Evropskom prvenstvu, koje je na programu u Italiji i Bugarskoj. Izabranici selektora Nikole Grbića prvi meč igraju sa Slovačkom. U našoj grupi su još Finska i branilac titule Rusija, a korektor Aleksandar Atanasijević ne može da dočeka početak takmičenja.

- Željno iščekujemo da počne Evropsko prvenstvo. Moramo biti maksimalno koncentrisani jer je ulog zaista ogroman. Već u grupi nas očekuju zaista teški mečevi. Najvažnije je da svi budemo zdravi, kockice se polako slažu, sve dolazi na svoje mesto i mislim da ćemo svi biti spremni za tu prvu utakmicu.

Srednji bloker Marko Podraščanin kaže da ekipa nije imala sreće sa žrebom za Evropsko prvenstvo.

- Četvrtfinale je najvažnija utakmica. Nadam se da ćemo dobro početi, pa u tim ritmu nastaviti dalje. Igrači su se uželeli utakmica, jedva čekamo EP, iako nam žreb nije naklonjen, pošto nas čekaju Italija ili Francuska u četvrtfinalu.

Autor: Gojko Filipović,Foto: Nebojša Mandić

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.