SEZONA NA HIPODROMU I dame vole da se klade na konje

Izvor: Blic, 26.Apr.2015, 20:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SEZONA NA HIPODROMU I dame vole da se klade na konje

Više hiljada ljubitelja konjičkih trka okupilo se danas na početku sezone na beogradskom Hipodromu, a na tribinama i pored staze neizostavan detalj bio je damski šešir.

- Dolazim ovde svakog vikenda sa prijateljima, isključivo iz ljubavi prema konjima. Šešir nosim samo kad je toplo kao danas, ali nisam opterećena tom tradicijom. Živim u komšiluku, pa mi je stvarno zadovoljstvo da ovde provedem popodne, iako je karta skupa za naše uslove. Odigram, onako sportski, ponekad >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i kladionicu. Nekad pogodim, ali češće promašim - smeje se Radmila Katić, naslonjena na ogradu kod cilja.

Da se na Carevoj ćupriji mogu zateći prave dame dokaz je i endokrinolog Živanka Lazarević. Ona je iz Obrenovca zapucala na konjičke trke i to sama.

- Ljubav prema konjima nasledila sam od oca. Pre 20 godina imali smo i mi konja Amiga. Tada je kvalitet trka bio mnogo veći, pošto su postojale i državne ergele. Tribine su bile skroz pune. Sad, nažalost, nije tako, ali opet volim da dođem sama i skeniram konje. Na kladionici baš retko dobijam, ali opet mi je gušt da igram. Volim dinamiku. Sama sam juče išla na fudbalski derbi, i to na sever, posle kongresa kardiologa. Idem sama i u Beč na koncert “Metalike” - priča doktorka Lazarević.

Čuvar stogodišnje tradicije hipodroma mogao bi sigurno biti Stanislav Gavrilović (80), rođen pored trkališta.

- Ranije je ovde bilo toliko ljudi da je Marakana bila mala. Volim da dođem ovde jer imam puno prijatelja i u publici i među vlasnicima štala. Navijam, pratim, ali se ne kladim. To je za mene kocka - priča Stanislav (80).

Na sreću konjičkog sporta i danas se na Carevoj ćupriji moglo zateći mnogo dece. Mala Mia pravila je ocu društvo dok je razmišljao na koje grlo da stavi novac.

- Mnogo nam se sviđa ovde, pošto postoji i park sa ljuljaškama i klackalicama. Dolazimo ovde barem jednom godišnje. Naročito uživamo kada je ovako lepo vreme - priča Dejan Tomić u ime ćerke.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.