SEDNICA SKUPŠTINE GRADA: Odbornici danas o porezu na imovinu, vodovodu, trafikama...

Izvor: Kurir, 30.Nov.2015, 09:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SEDNICA SKUPŠTINE GRADA: Odbornici danas o porezu na imovinu, vodovodu, trafikama...

Skupština grada raspravljaće danas o planu prema kojem bi sva domaćinstva na teritoriji Beograda do 2025. godine trebalo da dobiju priključak na vodovodnu i kanalizacionu mrežu, a biće reči i o visini stope poreza na imovinu za 2016. godinu.

Na sednici koju je sazvao predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević, odbornici će razmatrati Strateški plan razvoja sistema vodosnabdevanja i kanalisanja naselja na široj teritoriji grada, koji podrazumeva period realizacije >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << od 2015. do 2025. godine.

Nikodijević je, govoreći o tom planu, istakao da trećina grada nema rešeno pitanje kanalizacije, što je akutni problem prigradskih opština, kao i da pitanje kanalizacije nije rešeno ni u svim centralnim opštinama, pa te probleme imaju i delovi Savskog venca, Vračara, Starog grada i Zvezdare.

Kako je dodao, za projekte izgradnje kanalizacione i vodovodne mreže i za pokrivenost celog grada potrebno je 575 miliona evra, koji će biti obezbeđeni iz sredstava grada i iz predpristupnih fondova EU.

Kako je saopštila Gradska uprava, odbornici će razmatrati i izmene i dopune odluke o određivanju zona i najopremljenijih zona na teritoriji grada za utvrđivanje poreza na imovinu, kao i dopune odluke o visini stope poreza na imovinu i o visini stope amortizacije za utvrđivanje poreza na imovinu.

Olakšice bi trebalo da osete svi Beograđani koji u vlasništvu imaju starije stanove ili kuće.

Na sednici će biti reči i o davanju saglasnosti na zaključivanje ugovora o prenosu udela Udruženja Mreže održivog razvoja na Grad u Regionalnoj agenciji za razvoj i evropske integracije Beograd.

Kako je najavljeno, biće reči i o izmeni osnivačkog akta Turističke organizacije Beograda i o promeni oblika organizovanja "Veterine Beograd" iz ustanove u javno komunalno preduzeće i imenovanju Budimira Grubića u v.d. direktora "Veterine".

Autor: Tanjug

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.