Roditelji, ukoliko živite na ovoj beogradskoj opštini velika je mogućnost da nećete moći da upišete dete u vrtić!

Izvor: BKTV News, 25.Maj.2017, 20:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Roditelji, ukoliko živite na ovoj beogradskoj opštini velika je mogućnost da nećete moći da upišete dete u vrtić!

Za razliku od prethodne godine kada je najviše Beograđana želelo da svoju decu upiše u Novobeogradske vrtiće, ove godine je situacija je malo drugačija!

Rekordna 23.084 zahteva stigla su na adresu 17 predškolskih ustanova, oko šest odsto više nego prošle godine. Za razliku od prošle godine, kada je ubedljivo najviše prijavljene dece bilo na Novom Beogradu, u Zemunu i na Voždovcu, sada je najviše zahteva podneto na Čukarici (3.265), slede Novi Beograd (3.080) i Palilula >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << (2.955). Osim zbog manjeg broja prijavljenih, mališanima iz Zemuna, Rakovice i sa Vračara put do vrtićkog mesta biće lakši i zbog više slobodnih mesta.

Vesić: Ove godine očekujemo oko 20.000 prijava za vrtiće

S druge strane, u Sopotu je za samo 34 mesta konkurisalo čak 215 roditelja, što znači da je za jedno mesto prijavljeno više od šestoro dece. Više od četvoro mališana za jedno mesto bori se u Grockoj, Surčinu, na Novom Beogradu i Voždovcu.

Iz Sekretarijata za obrazovanje i dečju zaštitu ističu da se proverava podneta dokumentacija, kao i da će se tačan broj zahteva znati 12. juna, kao i preliminarna lista primljenih.

Rešenje ovog problema doneće adaptacija škola, prošenje postojećih i gradnja novih vrtića.

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.