Regres u vrtićima ostvarilo 27.435 dece

Izvor: Press, 09.Avg.2010, 04:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Regres u vrtićima ostvarilo 27.435 dece

Sekretarijat za dečju zaštitu ove godine je odobrio 27.435 zahteva za regresiranje troškova boravka dece u svim predškolskim ustanovama u Beogradu
Kako je u celodnevni boravak do sada upisano 47.800 mališana, oko 15.800 roditelja nije ni podnelo zahteve, jer su pretpostavili da zbog visine mesečnih primanja ne bi ni mogli da ostvare neki od popusta prilikom plaćanja vrtića.
Sekretarka za dečju zaštitu Ljiljana Jovčić rekla je >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << da će u vrtićima besplatno boraviti i 248 mališana koji se nalaze u socijalno ugroženim porodicama ili u Sigurnoj kući.
Prema njenim rečima, Sekretarijat je nedavno intenzivirao i rad svog internog nadzora koji će utvrđivati prave podatke o broju upisane dece, broju prosečno prisutne dece u vrtićima, kao i o broju dece koja se nalaze na punoj režiji.
- Takođe, Gradski zavod za javno zdravlje će, po prvi put ove godine, svoj deci koja borave u predškolskim ustanovama uzimati briseve tri puta godišnje radi sprečavanja i širenja infekcija u objektima - navela je Jovčićka.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.