REKONSTRUKCIJA VINOGRADSKE Stefanović: Pojačaćemo policijske patrole i u ovom delu grada

Izvor: Kurir, 05.Avg.2015, 14:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

REKONSTRUKCIJA VINOGRADSKE Stefanović: Pojačaćemo policijske patrole i u ovom delu grada

BEOGRAD - Pošto je sa gradskim funkcionerima obišao Vinogradsku ulicu na Novom Beogradu u kojoj je počela rekonstrukcija, ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović je danas najavio da će u tom delu grada biti pojačane policijske patrole zarad veće bezbednosti građana.

Osim ispostave policijskog odeljenja u Bloku 45 i na Bežaniji, koje smo otvorili, pojačaćemo patrole i u ovom delu, izjavio je Stefanović novinarima.Prema njegovim rečima, to je nastavak politike >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << 'policajac u zajednici', da građani poznaju policajce, a oni njihove probleme.

Da li ima narko-dilera, da li se divljački vozi ili posle ponoći dešava nešto što ne bi smelo... to je nastavak politike za smanjenje krivičnih dela u Novom Beogradu, rekao je Stefanović.On je rekao da s obzirom na to da je Novi Beograd velika opština koja se brzo razvija, nije zadovoljan svim postignućima i da će rad policije u narednom periodu biti intenzivniji uz veći broj policajaca, da bi se preventivno smanjio broj krivičnih dela.

Stefanović je tokom obilaska radova na rekonstrukciji sa gradskim menadžerom Goranom Vesićem i predsednikom opštine Novi Beograd Aleksandrom Šapićem razgovarao sa građanima u Vinogradskoj ulici.Vesić je izjavio da se radi kompletna rekonstrukcija te ulice u dužini od 700 metara, koja košta 1,5 miliona evra.On je naveo da se menja se asfalt, da će se izgraditi novi trotoari sa novom rasvetom, fekalna i kišna kanalizacija i biće očišćeni kanali duž ulice.

Ove godine Grad Beograd će izdvojiti 56 miliona dinara u rekonstrukciju ulica, a prošle godine rekonstruisamo 6,5 kilometara ulica na Novom Beogradu, izjavio je Vesić. Predsednik opštine Aleksandar Šapić je izrazio zadovoljstvo što se konačno rekonstruiše Vinogradska ulica, koje su stanovnici, koji su inicijativu i pokrenuli, zvali "slepo crevo".Mi kao opštinska uprava ćemo i dalje da ukazujemo na infrastrukturne probleme, ovi ljudi zaslužuju da žive kao i svi Novobeograđani i nadamo se da će posle ove rekonstrukcije tako i biti i da se neće tu zaustaviti, rekao je on.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, gradski menadžer Goran Vesić i predsednik opštine Novi Beograd Aleksandar Šapić učestvovaće danas na tribini o bezbednosti, nakon koje će razgovarati sa građanima u Vinogradskoj ulici na Novom Beogradu. Vesić i Šapić će posle toga obići radove u toj ulici.

Događaju će prisustvovati i članovi Gradskog veća Aca Marković, Dragomir Petronijević i Stevo Marušić, kao i direktor Direkcije za puteve Slaviša Živković, direktor JKP "Beograd put" Ivan Tejić i direktor preduzeća "Beogradski vodovod i kanalizacija" Svetozar Veselinović, dodaje se u saopštenju Gradske uprave.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.