Izvor: Blic, 01.Okt.2016, 16:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RAMPAMA BRANE DVORIŠTE Stanari složno stali na put bahatom parkiranju

Za mir u svom dvorištu stanari Vladetine ulice izborili su se uz pomoć rampe jer su, kako kažu, vozači parkirali svoja vozila tako da nije moglo ni pešice da se prođe.

Prolaznicima bi rampe možda izgledale čudno, ali je za stanare četiri solitera između brojeva jedan i sedam, ovo bilo jedino rešenje.

- Ulazili su kolima, parkirali gde stignu tako da bukvalno nije moglo da se prođe. Zvali smo komitet za saobraćaj i rekli su nam da mi stanari odlučujemo o >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << tom prostoru jer smo vlasnici zemljišta, što smo proverili i u katastru. Tako smo na skupštini stanara odlučili da postavimo rampu na prolaz između dva uzastopna solitera - priča jedan od stanara iz solitera broj sedam.

Istu odluku doneli su i njihove komšije, pa se tako rampi između brojeva pet i sedam, pojavila još jedna, na ulazu u dvorište solitera jedan i tri.

Rampe su za sada otključane i svako može da ih podigne i prođe, ali je to samo privremeni problem jer, danas-sutra, stiže i ključ.

- Svi stanari će imati svoj ključ, tako da će moći da poignu rampu ukoliko se desi neka vanredna situacija - objašnjavaju stanari Vladetine ulice.

Za ceo projekat svako domaćinstvo izdvojilo je po nešto manje od 5.000 dinara, što je kako kažu, mala cena koju su izdvojili za mir u svom dvorištu.

Kada završe sa borbom sa vozačima stanari planiraju da taj prostor urede za svoje potrebe. Prema planovima od pre više od 30 godina, postojala je ideja da se na tom prostoru napravi dečji vrtić, a nešto skorije i podzemna i nadzemna garaža, međutim zamisli nisu ostvarene. Ovog puta ideje predlažu stanari, pa će se najverovatnije na prostoru očišćenom od vozila, naći park za decu.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.