Prva kapija zaključana, mladi noćas dežurali u znak protesta: Tu smo da čuvamo Studentski park

Izvor: Blic, 27.Mar.2015, 02:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prva kapija zaključana, mladi noćas dežurali u znak protesta: Tu smo da čuvamo Studentski park

Iako je juče ujutru postavljena prva kapija koja je oko ponoći bila i zaključana, ostale kapije Studentskog parka noćas su bile otvorene. A u parku, čistom i lepo osvetljenom - život i mladi koji šetaju, sede na klupama, šetaju pse...

Jedni su sedeli na drveću, drugi su sa grickalicama u rukama sedeli na klupama, dok su se ostali okupljali u manjim grupicama i sa svojim kućnim ljubimcima i noćas, kako kažu, čuvali park.

- Došli smo noćas u park da protestujemo! >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Ukidaju nam slobodu kretanja. Ako je ovo društveno dobro, ne razumem zašto ga ne bismo svi koristili. Smatram da ova priča ima drugu pozadinu, jer iako se postave kapije i zaključaju, moći će da se preskaču - kaže student Milutin Jovanović (24).

Beograđani su sa sobom na "protest" poveli i svoje pse.

- Došao sam da se pridružim protestu. Poveo sam i psa jer je on čest posetilac ovog parka - rekao je jedan od okupljenih Beograđana.

Mladi su, kako kažu, razočarani odlukom o zaključavanju parka a bilo je i onih koji su svoj protest pokazali penjanjem na drvo...

- Oduzimaju nam mesto gde provodimo slobodno vreme. U ovom parku sam odrasla i ne mogu da dozvolim da nas isteraju tek tako - kaže  Katarina Popović koja je na protest došla sa svojim društvom.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.