Proširuju most i grade tunel

Izvor: Večernje novosti, 30.Avg.2015, 00:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Proširuju most i grade tunel

STARI savski most biće proširen, pa će tramvajske šine konačno biti oslobođene od vozila kojima su namenjene po dve nove trake u svakom smeru. I to neće biti sve, jer se u nastavku planira izgradnja tunela koji će krenuti od Kameničke ulice kod Ekonomskog fakulteta i izaći u zoni Bulevara despota Stefana. Prema rečima Milutina Folića, gradskog urbaniste, time će veza između starog i novog dela grada biti potpunija i znatno će se smanjiti gužve na postojećim mostovima. - Ono što >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << je izuzetno važno jeste to što se ne radi most na novoj poziciji, već se širi na postojećoj - rekao je Folić. - Sa proširenim mostom i tunelom tranzitni saobraćaj kroz centar grada biće znatno rasterećen jer će građani koji dolaze sa Karaburme, Višnjice, Mirijeva i Pančevačkog mosta imati direktnu vezu sa Novim Beogradom. Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda uputila je javni poziv za idejno rešenje rekonstrukcije Starog savskog mosta. Otvaranje ponuda obavljeno je 24. avgusta i u slučaju da se ona oceni kao prihvatljiva, zaključenje ugovora očekuje se u narednih 20 dana. IDEJA STARA SKORO 65 GODINA IDEJA da se tunelom povežu savski amfiteatar i dunavsko priobalje stara je oko 65 godina. Generalnim urbanističkim planom s početka pedesetih, bilo je predviđeno da se probije tunel kroz koji bi išla magistralna saobraćajnica, pa bi vozila izbegla prolazak kroz centar grada. Čak su i počeli radovi i probijeno je tačno 56 metara.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

BG: Tunel na izgradnju čeka 65 god.

Izvor: B92, 30.Avg.2015

Srari savski most biće proširen, pa će tramvajske šine konačno biti oslobođene od vozila kojima su namenjene po dve nove trake u svakom smeru...I to neće biti sve, jer se u nastavku planira izgradnja tunela koji će krenuti od Kameničke ulice kod Ekonomskog fakulteta i izaći u zoni Bulevara...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.