Izvor: Blic, 27.Okt.2016, 14:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Proradila rasveta na Pupinovom mostu, ali NIKO NE ZA KO JU JE POPRAVIO

Razlog zašto je Pupinov most bio prethodne nedelje u višednevnoj tami je opšti metež u podeli nadležnosti - zaključak je koji se nameće nakon svih odgovora koje je "Blic" dobio od gradskih službi.

Svetlo sada radi, ali nismo dobili odgovor na pitanje ko je na kraju popravku preuzeo u svoje ruke.

Upotrebna dozvola izdata je, kako je saopštilo Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u junu ove godine. Međutim, kada je došlo do kvara osvetljenja >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << na borčanskoj strani mosta, nijedna institucija nije reagovala više od nedelju dana.

Neke nadležnosti preuzele su javne službe, dok druge, baš poput osvetljenja, i dalje su u postupku.

- Saobraćajnica je predata na upotrebu Sekretarijatu za saobraćaj – Direkcija za puteve. U toku je postupak predaje na održavanje "Vodovodu i kanalizaciji" i "Javnom osvetljenju" - odgovor je Direkcije za građevinsko zemljište na pitanje u čijoj je nadležnosti održavanje mosta i kada će biti rešen problem sa osvetljenjem.

JKP "Javno osvetljenje" isprva nas je uputilo na izvođača radova MBA Miljković, od koga i dalje nije stigao odgovor, dok održavanje rasvete predajom upotrebne dozvole ne bude u njihovoj nadležnosti.

- Naši ljudi nisu imali intervenciju na Pupinovom mostu - rečeno je iz "Javnog osvetljenja", a odgovor od izvođača radova i dalje nismo dobili.

Uskoro bi trebalo da bude završen proces preuzimanja nadležnosti svih komunalnih preduzeća, pa bi trebalo da bude i poznato ko čime upravlja i kome bi građani trebalo da se obrate u slučaju kvarova.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.