Problemi građana Surčina: Niko ne želi da nam pomogne, a ovo sami ne možemo da rešimo

Izvor: Blic, 27.Maj.2015, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Problemi građana Surčina: Niko ne želi da nam pomogne, a ovo sami ne možemo da rešimo

Za komunalne probleme građana Surčina, izgleda kao da rešenja nema. Meštani Ulice 5. oktobar ukazuju na živu ogradu koja je zauzela skoro polovinu puta a koju ni vlasnik ni nadležne institucije 10 godina ne uklanjaju.

- Živa ograda smeta nama u normalnom funkcionisanju ali i komunalnim službama koje ne mogu da priđu kantama sa smećem, pa iste stanari svake nedelje moraju da sami izvoze na početak ulice, kako bi bile ispražnjene. Svi mi redovno plaćamo odvoženje tog >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << smeća. Hitna pomoć ne može da priđe kućama kada je to potrebno a da ne spominjemo slučaj da nam zatreba intervencija vatrogasaca - priča za "Blic" Drago Balaban, stanar ulice.

On je dodao da su se u više navrata obraćali opštinskoj inspekciji u Surčinu.

- Sve je to bilo bezuspešno. Februara 2014. godine komunalni inspektor donosi odluku da se hitno ukloni ograda, obavestio je komšije čija je živa ograda a ona i dalje nije uklonjena. Polako ali sigurno postajemo očajni - objašnjava Balaban.

Njihovi sugrađani iz Ulice Mike Antića imaju nešto drugačiji problem. Posle svake kiše, voda se u njihovom dvorištu skuplja i pravi se, kako oni kažu, "mini veštačko jezero".

- Posle malo jače kiše, sve se napuni vodom, i iz kuće možemo izaći jedino u čizmama kaljačama, jer je "jezerce" duboko i do nekoliko desetina centimetara. Imamo unučad i ovo je strašno, kad padne kiša oni kao da su u zatvoru, nikako ne mogu van - žali se Dragoljub Janovljanin.

I ova porodica se obraćala

Komunalnoj inspekciji, ali bezuspešno.

- Iz inspekcije nas šalju u Opštinu, iz Opštine u inspekciju i sve se vrti u krug. Nemamo više strpljenja. Do sada smo bar šest puta zvali privatnu cisternu da iscrpe vodu a jedna ta intervencija košta 20.000 dinara. Ni to više nemamo da plaćamo, ovo nekako mora da se reši - rekao je Janovljanin.

Opština Surčin: Naćićemo rešenje

 - Taj deo Ulice 5. oktobar je već dugo godina zauzet od strane jedne grupe građana. Naime, saobraćajnica je prilikom asfaltiranja delom zauzela parcele građana sa jedne strane ulice koji su kasnije kako bi povratili bespravno uzurpirano zemljište na samoj saobraćajnici postavili ograde. Pravosnažno rešenje o uklanjanaju ograde postoji, nakon obavljenog tendera za izvođača radova na uklanjanju bespravno podignutih objekata, sa njim je potpisan ugovor i u postupku je donošenje rešenje o uklanjanju spornih ograda - navode u opštini Surčin.

Što se tiče problema u Ulici Mike Antića iz opštine Surčin kažu da se kišnica skuplja zbog neplanskog nasipanja.

 - Građani su neplanski podizali nivo svojih parcela tako da su sve atmosferske padavine usmerili na saobraćajnicu i placeve građana koji nisu nasipani. S obzirom da na tom delu ne postoji kanalska mreža a da se pomenuta saobraćajnica ukršta sa regionalnim putem, opština Surčin pokušava da uz pomoć Gradske direkcije za puteve nađe rešenje za ovaj problem - kažu iz ove Opštine.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.