Prevaranti presreću Beograđane: Namame ih da učestvuju u “nagradnoj igri”, a onda ih ostave bez dinara u džepu

Izvor: Telegraf.rs, 21.Feb.2017, 00:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prevaranti presreću Beograđane: Namame ih da učestvuju u “nagradnoj igri”, a onda ih ostave bez dinara u džepu

Nekoliko prevaranata presreće Beograđane na ulici nudeći im da za uloženih nekoliko hiljada dinara do preko hiljadu evra učestvuju u nagradnoj igri u kojoj mogu da osvoje mnogo novca i vrednih poklona.

Najčešće nasedaju starije žene koje žele da se oprobaju u igri "Gros". Izvor iz Drugog osnovnog tužilaštva u Beogradu navodi da su na njihovoj teritoriji procesuirane čak dve ovakve grupe.

- Funkcionišu po ustaljenom metodu, uglavnom u grupama od šest osoba, od >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << kojih su najčešće dve žene. Svako ima svoju ulogu, primera radi, dok jedna žena vreba i vrbuje žrtve, ostali čekaju u iznajmljenim lokalima i glume igrače koji već dobijaju vredne nagrade ili novac - objašnjava izvor iz tužilaštva.

Foto-ilustracija: Profimedia/robertharding

Do sada je veliki broj prevarenih po celom gradu, a "pokleknu" tako što im na ulici ponude vaučer uz pomoć koga mogu da se dobiju roba ili novac, a kada žrtva pristane da se igra, odvedu je u lokal.

- Kada stignu, unutra je već pet osoba koje se takmiče, i po ustaljenom metodu, baš u tom momentu druga žena iz grupe osvaja nagradu, što žrtvi daje nadu da i ona može da bude potencijalni dobitnik. Kada pristane, i izgubi celokupan iznos koji ima u novčaniku, uvek se tu nađe neko ko nudi novac na pozajmicu.

Najčešće žrtve, prevarantima su tako dale ili ostale dužne iznose od oko 1.000 evra - objašnjava izvor koji upozorava građane da ne nasedaju na ovakve prevare.

(Telegraf.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.