Predstava za decu povodom Međunarodnog dana dece - žrtava nasilja

Izvor: Studio B, 03.Jun.2015, 19:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predstava za decu povodom Međunarodnog dana dece - žrtava nasilja

Povodom 4. juna, Međunarodnog dana dece - nedužnih žrtava nasilja, Grad Beograd organizovao je besplatnu predstavu za decu u Ustanovi kulture „Vuk Karadžić".

U popularnom „Vuku" deca iz Zvečanske i Prihvatilišta gledali su predstavu „Snežana i sedam patuljaka", a društvo su im pravili Andrea Radulović, zamenica predsednika Skupštine grada, članice Gradskog veća Mirjana Milošević i Vesna Ivić, kao i Nataša Stanisavljević, gradska sekretarka za socijalnu zaštitu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << />
Andrea Radulović je istakla da je današnja predstava, do koje je došlo na predlog gradskih odbronika, jedna od mnogih koje su do sada organizovane za decu u stanju socijalne potrebe i da Grad Beograd stalno sprovodi aktivnosti čiji je cilj da sva deca imaju normalno detinjstvo.

- Mi o deci Beograda brinemo svakog dana, a danas smo želeli da zajednički provedemo dan sa njima i nađemo način da ojačamo njihovu ulogu u društvu. Deca predstavljaju generaciju koja dolazi i na koju moramo da se oslonimo u budućnosti, ali ih i mi moramo stalno štiti i stajati iza njihovih interesa. Grad Beograd svakako će nastaviti da ostvaruje svoju ulogu u tom procesu i učinićemo sve što je u našoj moći da deci Beograda obezbedimo srećno detinjstvo - rekla je Andrea Radulović.

Nataša Stanisavljević, gradska sekretarka za socijalnu zaštitu, istakla je da se Grad Beograd temom dece žrtava nasilja ne bavi samo tokom prigodnih praznika, već da je to aktivnost koja se sprovodi tokom cele godine.

- Veoma smo ponosni na činjenicu da smo u relativno kratkom vremenskom periodu uspeli da uredimo sva četiri prihvatilišta za decu na teritoriji grada. Rad sa decom iz prihvatilišta podrazumeva i rad sa roditeljima, jer samo tako možemo pružiti pravu uslugu podrške za celu porodicu i zaštititi decu od potencijalnih opasnosti i zlostavljanja. Naš današnji zajednički dolazak na predstavu predstavlja još jednu potvrdu zajedničke rešenosti svih gradskih struktura da uložimo sav potreban napor kako bismo deci pokazali da nisu sami i da u svakom trenutku mogu računati na našu pomoć - istakla je Nataša Stanisavljević.

Danijela Stajkovac, rukovodilac Prihvatilišta, kazala je da je za decu veoma važno da posećuju kulturne manifestacije, jer one čine bitan deo njihove socijalizacije.

- To istovremeno znači i uključivanje u čisto dečje tokove koje oni često nemaju boraveći u našim institucijama i dolazeći iz porodica sa problemima. Grad Beograd u toj borbi za normalno detinjstvo ima veliku ulogu i uticaj, jer bez podrške grada ne bismo mogli da pružimo uslugu na najbolji način - istakla je Danijela Stajkovac.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.