Pogledajte kako je sve Stari savski most MOGAO DA IZGLEDA

Izvor: Blic, 21.Jun.2017, 21:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pogledajte kako je sve Stari savski most MOGAO DA IZGLEDA

Na prvom delu urbanističko-arhitektonskog konkursa za rekonstrukciju Starog savskog mosta prvu nagradu dobilo je rešenje Saobraćajnog instituta CIP.

Slike budućeg izgleda novog mosta, koji će nići na mestu gde je sada Stari savski, odmah su postale hit među Beograđanima, ali i šire.

Međutim, pored ovog rešenja, na konkurs su pristigla još četiri, od kojih je jedno dobilo treću nagradu žirija na čijem je čelu bio gradski arhitekta Milutin Folić.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />Treća nagrada pripala je projektantskoj kući DB Inženjering sa rešenjem koje je ponudilo novu lučnu konstrukciju koja je zadržala proporcije starog luka.

Žiri je otkupio i predlog "Mostprojekta", koji je predvideo tri međusobno povezane konstrukcije sa postojećom originalnom konstrukcijom mosta, koja bi bila ojačana sa još dve rešetke na obe strane.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.