Počeli radovi na uređenju Hercegovačke ulice

Izvor: Studio B, 05.Jul.2015, 13:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počeli radovi na uređenju Hercegovačke ulice

Gradonačelnik Siniša Mali je obišao Hercegovačku ulicu, gde su počeli radovi na uređenju prostora koji od zgrade Beogradske zadruge vodi ka obali Save i budućoj promenadi.

-Radovi u Hercegovačkoj ulici obavljaju se u sklopu područja „Beograda na vodi" i želimo da uredimo ceo prostor od Beogradske zadruge do savske obale. Radovi će trajati nešto duže od dva meseca, a podrazumevaju postavljanje asfalta, izradu ivičnjaka i trotoara i stvaranje lepog ambijenta koji će >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << voditi do promenade. Paralelo sa ovim radovima, počeće i oni na uređenju same promenade kako bismo, pre nego što poče izgradnja objekata 1. septembra Beograđani i njihovi gosti mogli da vide konkretne poteze na uređenju celog ovog prostora - kazao je Siniša Mali.

Gradonačelnik je istakao da je do današnjeg dana srušeno 218 objekata na području Savskog amfiteatra i uklonjeni skoro svi brodovi.

-Taj posao biće potpuno završen do 1. septembra kako bismo što pre počeli sa radovima na „Beogradu na vodi". Radilo se uglavnom o nelegalnim poslovnim i privatnim objektima, iselili smo 94 porodice koje su prešle u nove domove i sve se to dogodilo u relativnom kratkom roku i bez većih problema. Takođe, nadam se da ćemo posle izgradnje prvih 300 metara promenade radove na daljoj izgradnji nastaviti što pre, kako bi Beograđani i njihovi gosti što pre imali priliku da prođu tim delom savske obale - kazao je Siniša Mali.

Govoreći o izgradnji „Beograda na vodi", gradonačelnik je ponovio da projekat počinje gradnjom prve dve kule, kao i da se rade projekti i za za ostale zgrade.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.