Počela isplata naknada trudnicama

Izvor: S media, 11.Avg.2009, 19:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počela isplata naknada trudnicama

Trudnice sa prebivalištem u Beogradu, njih 2.243, u narednih sedam dana dobiće pomoć u iznosu od 35 odsto, odnosno razliku izmedju iznosa naknade zarade koju ostvaruju iz sredstava obaveznog zravstvenog osiguranja, do punog iznosa zarade, saopšteno iz Gradske uprave.

Na osnovu dostavljenih podataka Republičkog zavoda za zdravstveno osiguranje, grad je za trudnice obezbedio 37.493.000 dinara

Ovaj vid pomoći ustanovljen je Odlukom o dodatnim oblicima zaštite trudnica >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << i porodilja na teritoriji grada koju su odbornici Skuštine grada usvojili 11. februara ove godine.

Pravo na ovaj vid pomoći, zaključno sa avgustom, ostvarilo je 8.610 trudnica, za šta je iz budžeta grada izdvojeno 122.264.860 dinara.

Iz Gradske uprave podsećaju da je nezaposlenim porodiljama uspostavljeno pravo na jednokratnu novčanu pomoć za svako rodjeno dete u iznosu od 40.000 dinara.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.