PUTARI: ZA ZIMU NEMA ZIME

Izvor: Kurir, 16.Nov.2010, 10:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PUTARI: ZA ZIMU NEMA ZIME

Zimska služba održavanja puteva zvanično počela s radom, radnici „Puteva Srbije“ obećavaju da ih sneg neće iznenaditi ove godine

U Beogradu ko da je proleće, ali radnike „Puteva Srbije" sneg neće iznenaditi: oni su se već spremili za predstojeću zimu.

Zimska služba održavanja puteva juče je zvanično počela s radom i trajaće do 31. marta 2011.

Predstavnici „Puteva Srbije" dočekuju zimu sa ukupno 704 putarska vozila i kamiona >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << i 284 mašine. Obezbeđeno je oko 70.000 tona soli i oko 160.000 tona rizle.

Na zimskom održavanju puteva prvog i drugog reda, u dužini od 15.873 kilometra, u jednoj smeni biće angažovana 974 radnika putara, 175 tehničara, 340 mašinista i 755 vozača.

Zoran Stoisavljević, rukovodilac zimske službe „Puteva Srbije", istakao je da je to javno preduzeće spremno da „već danas obezbedi brzu reakciju putara u slučaju vanrednih vremenskih prilika".

- Mehanizacija je spremna: 90 procenata je tu da reaguje, a oko 10 odsto mašina čini rezervu u zimskom periodu - rekao je Stoisavljević.

Pomoćnik ministra za infrastrukturu Dragan Jovanović rekao je da je postavljena neophodna signalizacija gde je to potrebno i da će učesnici u saobraćaju biti bezbedni.

Ostaje nam da vidimo šta će se desiti kada zaveje prvi sneg.

(S. Ž.)

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.