PREDIVNI CRTEŽI: Ovako mališani vide parking mesto pored škole (FOTO)

Izvor: Blic, 23.Maj.2015, 01:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PREDIVNI CRTEŽI: Ovako mališani vide parking mesto pored škole (FOTO)

Na dečiji likovni konkurs JKP “Parking servis” pod nazivom “Đačko parking mesto”, odazvalo se više od 600 đaka prvaka iz 25 osnovnih škola a sva tri pobednička rada predstavljaće nalepnicu na saobraćajnom znaku za obeležavanje "đačkog" parking mesta.

Težak zadatak, ne đaka prvaka, već Komisije koju su činili predstavnici Sekretarijata za obrazovanje i dečju zaštitu, Sekretarijata za saobraćaj i JKP  "Parking servis", bio je da od mnogobrojnih pristiglih >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << radova odabere najbolji, koji će predstavljati nalepnicu na saobraćajnom znaku za obeležavanje "đačkog" parking mesta.

Osim pobedničkog rada Save Stanisavljevića iz OŠ "Vlada Aksentijević", za najlepše su proglašeni i crteži đaka Đurđe Torbice iz OŠ "Sveti Sava" i kolektivni rad prvaka Škole za zaštitu vida "Dragan Kovačević".

U vidu nalepnice na saobraćajnom znaku, skrenuće se pažnja vozačima da su u zoni škole i da plaćanjem parkiranja na ovom, posebno obeleženom parking mestu, pomažu obližnjoj školi.

Za obeležena "đačka" parking mesta važiće režim parkiranja zone u kojoj se konkretno parking mesto nalazi, a prihod od naplate parkiranja na tom mestu biće namenjen kupovini kompjutera ili drugih nastavnih sredstava potrebnih školama.

Mališani su na veoma simpatičan način predstavili svoju sliku ulice.

Pored smajlija, cveća i Sunca na crtežima veselih boja đaka prvaka preovladava plava boja kao znak slobode.

Lana Kostić iz OŠ "Kralj Petar II Karađorđević" vrlo kreativno je predstavila svoju viziju ulice.

Mihailo Kanjevac I1, OŠ "Vlada Aksentijević" crvenom bojom je obojio školu ali i autić ispred nje

Milica Nešković iz OŠ "Dragan Hercog" oslikala je ulicu na kojoj preovladavaju priroda i veseli ljudi.

Nika Stefanović I3, OŠ "Drinka Pavlović" nacrtala je devojčicu pored saobraćajnog znaka a pored njega nije izostalo ni drvo.

Nepotpisan rad iOŠ "Svetozar Marković" prikazuje vesele oblake i Sunce

Sara iz OŠ " Kralj Petar I" znaku za parkiranje dala je karakteristike čoveka, koji je okružen mnoštvom brojeva

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.