Izvor: Blic, 26.Avg.2016, 13:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POTRAGA ZA NAPADAČEM IZ BLOKA 45 Jake policijske snage se povukle nekoliko inspektora u civilu trkom uletelo u zgradu (VIDEO)

Potraga za naoružanim muškarcem koji je nakon pucnjave u četvrtak oko 20 časova na adresi Jurija Gagarina 213, uleteo sa oružjem u stambenu zgradu u istoj ulici sa brojem 241 nastavila se i jutros. Jake policijske snage koje su čitavu zgradu držale pod opsadom su se razišle nakon 18 sati, a nedugo potom se nekoliko inspektora vratilo na lice mesa i trkom uletelo u zgradu.

Reporter "Blica" sa lica mesta javlja da se policija povlači nakon što je jutros opet opkolila soliter >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u bloku 45 i da se seli na drugu lokaciju.

Uz jake policijske snage jutros su ispred zgrade došli i forenzičari i sudije kao i pripadnici Policijske brigada Beograd. Za sada nije poznato na koju lokaciju idu jake policijske snage.

Tragovi kočenja u #blok45 20m od mesta gde je napadač izašao iz kola. pic.twitter.com/LciuxIn9L8

Kako nezvanično saznajemo, sumnja se da je napadač pobegao iz zgrade, a policija se nalazi na licu mesta zbog bezbednosti, kao i da bi proverila sumnjive stanove.

Akcija se nastavlja. Novinara koliko hoces. Policije jos vise samo nam "onaj" fali. #blok45 pic.twitter.com/thL2VTqoDt

Policajaca, kako saznajemo, ima u najvećem broju na višim spratovima zgrade, a među komšijama se spekuliše da se nalaze na 11. spratu.

Takođe, neki od stanari misle da se na ovom spratu nalazio i napadač.

Policajci su raspoređeni oko zgrade, ali se ipak najveći deo njih nalazi unutra, a nove patrole stalno pristižu. Stanari, koje pretresaju prilikom ulaska i izlaska u zgradu i iz nje kažu da su se uplašili, ali da ih smiruje prisustvo tolikog broja policijskih snaga.

Stanarima je, za sada, dozvoljeno da ulaze i izlaze iz zgrade.

Policija je blokirala ulaz u zgradu, a deo policajaca je ušao unutra sa opremom za probijanje vrata.

Kako saznajemo, stanari zgrade su videli napadača kada je ulazio, a jedna stanarka je policiji ustupila sigurnosni snimak. Kako prenosi RTS, policija je na osnovu ovog snimka napravila foto-robota, ali niko od stanara i dalje nije uspeo da identifikuje muškarca.

Jedino što je poznato jeste da napadač ima oko 30 godina, da je proćelav i da je nosio naočare za sunce.

Ispred zgrade su sinoć do nešto posle ponoći bili pripadnici posebne jedinice Policijske brigade pod punom opremom: sa fantomkama, šlemovima, pancirima i dugim cevima.

Policajci su pregledali celu zgradu od 14 spratova i 90 stanova, ali još uvek nisu našli osumnjičenog, mada i dalje sumnjaju da je u zgradi.

U toku noći specijalne jedinice su se povukle, zajedno sa većim brojem ostalih pripadnika MUP-a.

Lagano ali sigurno se stvari normalizuju. Jedino je policija ostala praznih saka. #blok45 pic.twitter.com/YfWOSga8v1

The zgrada at the moment #blok45 pic.twitter.com/GP9E6bjGzs

Drama je počela oko 20 časova kada je muškarac koji je vozio crni automobil marke BMW počeo da puca nasumično iz vozila i automobilom udarao u druge u Ulici Jurija Gagarina na Novom Beogradu, oštetivši najmanje još četiri vozila.

Upravo blokirana Dr Ivana Ribara, policija traži nešto na ulici. #blok45 #novibeograd pic.twitter.com/UElu9a5GtG

Posle pucnjave, osumnjičeni je pobegao dalje Ulicom Jurija Gagarina, ali mu je kod broja 213 otpao točak na vozilu, pa je nastavio da trči i naoružžan uleteo u soliter u Ulici Jurija Gagarina 241.

Pročitajte još:

@duhparterab izgleda da pustaju ljude u zgradu. pic.twitter.com/QdQZawJc4K

Stanari uplašeni

Građani su policiji prijavili da je naoružan muškarac ušao u taj soliter, nakon čega su ekipe stigle na lice mesta za nekoliko minuta.

Navodno, stanari zgrade su uočili naoružanog čoveka kako ulazi u zgradu preko sigurnosne kamere, ali nije zabeleženo da je izašao.

Pocelo obijanje stanova. Zanima me po cijem naredjenju i dozvoli! #blok45

Na licu mesta bili su i psi tragači, koji su pokušavali da uđu u trag napadaču.

Na prozorima su tokom policijskog pretresa mogli videti ljudi koji bojažljivo izviruju napolje, a neki su bili vidno uplašeni i uznemireni.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.