Izvor: Blic, 04.Dec.2016, 17:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POŠTENI I UPORNI PRONALAZAČI Vratili vlasnici novčanik pun para, a bez ijedne isprave

Beograđani ne prestaju da iznenađuju svojom humanošću! Posle Radeta koji je poklonio patike siromašnoj devojci i Marka, poštenog pronalazača memorijske kartice fotoaparata Damira Okanovića, pojavio se još jedan Samarićanin, tačnije, više njih - osoblje bioskopa tek jednim tragom uspeo je da vrati zaboravnoj sugrađanki pun novčanik novca.

Ljiljana, koja je u petak odlučila da veče provede uz film, nesvesno je u bioskopskoj sali "Takvuda" izgubila novčanik. S obzirom >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da nije imala ni jedan dokument, nije očekivala da će joj biti vraćen već sledećeg dana.

- Nisam bila ni svesna da sam ostavila nočanik, tek sutradan sam videla da ga nema. Već sam se pomirila da ga neću povratiti, nisam imala nijedan dokument u novčaniku - priča nam Ljiljana još uvek pod utiskom neverovatnog preokreta.

Dodatna motivacija da već neko zadrži novčanik bila bi i suma između korica - čak 100 evra i 7.000 dinara. Međutim potpuno neočekivano, primila je telefonski poziv.

- Zvao me je direktor bioskopa "Takvud" i rekao mi da dođem po svoj novčanik - oduševljeno kaže Ljiljana.

Zaboravna sugrađanka nije se setila jedne stvari u svom novčaniku - članske kartice jedne beogradske knjižare. Osoblje bioskopa nije mrzelo da kontaktira knjižaru i preko njih dođu do Ljiljaninog broja telefona.

- Ja ne znam ko je našao taj novčanik, ali se ovim putem zahvaljujem svim zaposlenima u bioskopu što, u vremenu u kome živimo, nisu odlučili da zadrže novac, već su ispali humani - poručuje ova žena koja ne krije da bi volela da upozna poštenog pronalazača.

Posle ovog događaja, koji je samo jedan u nizu, ostaje uteha da u moru neprijatnih događaja i ljudi koji čine našu svakodnevicu, ipak postoje i oni koji nisu izgubili ljudskost i vraćaju veru u dobrotu.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.