POBEDNICI MARATONA Kenijac i Etiopljanka prvi prošli kroz cilj

Izvor: Blic, 18.Apr.2015, 13:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POBEDNICI MARATONA Kenijac i Etiopljanka prvi prošli kroz cilj

Na 28. Beogradskom maratonu trčao je rekordan broj takmičara, 4.484 iz 56 zemalja, dok su na ovogodišnjem maratonu dominirali Kenijci.

Prvi kroz cilj u muškoj konkurenciji prošao je Kenijac Silas Sang za 2 sata, 14 minuta i 43 sekunde. Dok su drugo i treće mesto, takođe osvojili Kenijci, Endrju Kiprot za 2 sata, 16 minuta i 42 sekunde i Julijus Korir za 2 sata, 19 minuta i 46 sekundi.

Atletičarka iz Etiopije Abebu Adunja pobednica je 28. Beogradskog maratona u >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ženskoj konkurenciji, pošto je danas trku na 42.195 metara završila za 2 sata, 33 minuta i 12 sekundi.

Vicešampion u boksu, Velimir Bojović, pobednik je polumaratona. Kroz cilj je prošao za 1 sat, 8 minuta i 27 sekundi, što je samo 13 sekundi od državnog rekorda.

- Veoma sam zadovoljan, išao sam na pobedu iako sam pre šest dana trčao na maratonu u Beču. Nisam znao da li ću uopšte učestvovati pošto sam cele noći

imao temperaturu i lomio sam se da li da izađem na start. Hteo sam da odustanem posle prvog kruga, ali na kraju sam pobedio - rekao je Bojović posle trke.

Bojović je dodao da mu je žao što nije oborio rekord.

- Žao mi je što nisam oborio rekord, mislio sam da ga imam. Bez obzira na sve, prezadovoljan sam - dodao je on.

Četvrtu godinu uzastopno u muškom polumaratonu pobedio je srpski učesnik, a Bojović je rekao da je za to zaslužna atletičarka Olivera Jevtić.

- Imamo srednjeprugaški sistem, Olivera Jevtić je dugo naš najbolji atletičar na dužim prugama i pokupili smo mnogo toga od nje. Nastavili smo tradiciju - rekao je Bojović.

Pobednik dodaje da su bili dobri uslovi za trku.

- Ovo su idealni uslovi, možda je bilo malo vetra. Držali smo se kenijske grupe 10-ak kilometara, onda su oni krenuli da trče maraton, a mi smo otišli na drugu stranu. Ovo su idealni uslovi za maraton, za polumaraton može da bude malo toplije, ali nije strašno. Ovo su maratonski uslovi - ističe Bojović.

On je dodao i da je zadovoljan što je publika i pored lošeg vremena bila uz stazu i bodrila takmičare.

Srpska atletičarka Ana Subotić, pobedila je danas u polumaratonskoj trci, rezultatom 1 sat, 17 minuta i tri sekunde, druga polumaratonka je Nada Đurović, dok je treća kroz cilj prošla Danijela Burić.

- Mislila sam da će trčati i Olivera Jevtić, bila sam spremna da sa njom istrčim kvalitetnu trku. Zadovoljna sam, užvala sam dok smo trčali ulicama Beograda. Jeste kiša i vlažnost, ali volim da dođem u Beograd da trčim. Četvrti put sam pobedila u polumaratonu. Bila sam spremna da pružim dobru trku, dobro sam s

pripremala sa trenerom u zimskom periodu i na pravi način smo dočekali početak sezone - rekla je prva polumaratonka.

U Trci zadovoljstva prvi je kroz finiš prošao, za 19 minuta Petar Ivančik, a jedan od najmlađih koji je takođe među prvima prošao kroz cilj u Trci zadovoljstva je  Aleksandar Savić (11).

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.