PAŽNJA, PREVARANTI NA SVAKOM ĆOŠKU Pogledajte kako vas sve mogu prevariti na beogradskim ulicama

Izvor: Blic, 27.Feb.2017, 15:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PAŽNJA, PREVARANTI NA SVAKOM ĆOŠKU Pogledajte kako vas sve mogu prevariti na beogradskim ulicama

Devojka koja je u Resavskoj ulici prevarila mladića tražeći mu novac za gorivo već je prevarila i mnoge druge Beograđane na nekoliko lokacija u gradu. Priča o njoj podsetila je mnoge na slična iskustva iz prestonice.

Stevan O. nedavno je nasamaren u Resavskoj ulici od strane devojke koja je tražila novac za gorivo, rekavši da joj je auto stao u Krunskoj ulici. Ona trenutno traži novac kod tramvajske stanice, blizu Bulevara kralja Aleksandra i obećava da će se >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << vratiti, predstavlja se kao Jelena, studentkinja koja je bila u Poliklinici za studente. Sugrađanin joj je naravno pomogao, a ubrzo i zažalio, kada je sa prozora zgrade video da ona sa istom pričom nastavlja da izmamljuje novac od prolaznika.

"Ta ista devojka je i pre par meseci kod novog "Merkatora" na isti način tražila novac!", "I ja sam istoj toj devojci dala pare za gorivo...", "To je radila i na Vračaru u Hadži-Melentijevoj ulici!", samo su neki od komentara "Blicovih" čiatalaca.

Postalo je jasno da se dotična devojka ovim "poslom" bavi već jako dugo, na različitim lokacijama u gradu. Sugrađani tvrde da su se sa njom, ili nekom sličnom, susreli i kod Terazija, u Svetogorskoj ulici, na Autokomandi, Dorćolu, Ulici 27.marta...

- Možda smo sreli istu prevarantkinju, ova je operisala u Svetogorskoj ulici i glumila da je grafički dizajner u nekoj firmi i da joj je upravo stao auto jer je nestalo benzina, ostavila je i broj telefona (koji je zvonio kad je bila tu, al čim je otišla ga je isključila). Posle oko mesec dana opet sam naletela na nju na istoj lokaciji, pomislila je opet da mi priđe, al me je prepoznala i samo žurno produžila ulicom - napisala je Marija Z. u komentaru.

Ovo je, nažalost, samo jedan od primera kako prevaranti iznuđuju novac na ulici. Jedni prikupljaju novac za obolelu decu, drugi glume čuvare parkinga, stopiraju pa kradu iz kola, a neki jednostavno prose iako imaju novca.

Traže i za registraciju

Neki umesto goriva, traže čak i za registraciju auta.

- Jedan tako kuka između Ljermontove i Vojislava Ilića (menja lokacije) kako mu je zafalilo novca da registruje auto, a daleko stanuje pa da se ne vraća. Bolje obučen od polovine prolaznika od kojih "žicka" pare. Pre neki dan mu objasnih da mu je to sedmi auto za koji ja znam da ga registruje od Nove godine, pa nek proda jedan da bi imao za benzin i da njime ode kući po novac kad mu zafali - napisao je Darko u komentaru.

Na ulicama i lažni čuvari parkinga, prosjaci...

Sugrađanima su dobro poznati i "čuvari" parkinga kod Narodne skupštine. Kako bi izmamili novac, jedan od trojice prevaranata u narandžastim prslucima sproveo bi vozača do žutog parking mesta, sa rečima da tu sigurno sme da se parkira "za čast". Nesrećnim sugrađanima automobile je odnosio pauk. Čak i iz JKP "Parking servis" su pokušali da stanu na put ovim osobama, a problem je što im policija praktično ništa ne može, osim da napiše prekršajne prijave.

Neretko se ovi isti prevaranti služe i drugim načinima izmamljivanja novca, pa se mnogi za koje se mislilo da su nemoćni prosjaci ispostavilo da žive sasvim normalnim životom, na toplom.

Policija je tako hvatala "siromahe" sa punim džepovima novca, a za jednu gospođu koja je prosila ispred Crkve Svetog Marka ispostavilo se da živi u skupom hotelu u gradu.

Nedavno se vodila i polemika da li je mladi humani Beograđanin trebao da pomogne devojci koja je poznata da prosi u autobusima graskih linija 65 i 77.

Humani Rade Jovanović (20) svoje stare patike nosio je sa sobom sve dok se nije ponovo susreo sa devojkom koja svakodnevno prosi u autobusu. Ova priča dirnula je srca mnogih, mada su se javili i oni koji su tvrdili da je dotična devojka prevarant.

Uđu ti u kola, pa te pokradu

Malo je dobrih ljudi koji će stati stoperima, a i jasno je zašto, budući da su mnogi od njih ostali nasamareni, a pored prevoza lažnjacima dali i novac ili obrok.

Pre samo dva meseca, očajna sugrađanka Elizabeta M. obratila se redakciji "Blica" koja je visoku plavu stoperku sa krupnim plavim očima, povezla do željene lokacije. U vožnji od Ulice Velisava Vujovića do KBC "Dragiše Mišović" ova lažna stoperka uspela je da zavuče ruku do torbe na zadnjem sedištu automobila, i tako pokrade ženu koja je samo želela da joj pomogne.

Čak se i oni, tek punoletni, koriste ovim načinom "rada".

U avgustu prošle godine na Fejsbuku je osvanula tužna priča o devetnaestogodišnjaku, siročetu sa Kosova koji ide do Smedereva na plantaže voća da radi. Pita za prevoz i priča kako je bivao nasamaren od gazde, koji ga nije isplaćivao. Nakon samo par dana na Fejsbuku je osvanula i više nego slična priča. Jedan sugrađanin pokupio je mladića, takođe od 19 godina, koji je rekao da je iz Lipljana, a prevoz mu je trebao od Malog Požarevca do Bubanj potoka. Ispričao je da je Srbin sa Kosova, a da bi preživeo, ide da bere voće u Vinči.

Prvi dobročinitelj mladiću je kupio hranu, ali drugi mu je dao 2.000 dinara. Ostala je enigma da li je njihova dobrota izigrana.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

UPOZORENJE, ŠIRITE DALJE: Ni slučajno ne padajte na ove priče kad vas zaustave na ulici!

Izvor: Kurir, 27.Feb.2017

...Stevan O nedavno je nasamaren u Resavskoj ulici od strane devojke koja je tražila novac za gorivo, rekavši da joj je auto stao u Krunskoj ulici Ona trenutno traži novac kod tramvajske stanice, blizu Bulevara kralja Aleksandra i obećava da će se vratiti, predstavlja se kao Jelena, studentkinja...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.