PAVILJONI Stanari čekali pomoć, pa sami očistili park

Izvor: Blic, 28.Apr.2015, 20:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PAVILJONI Stanari čekali pomoć, pa sami očistili park

Stanari Paviljona 8 i 9 na Novom Beogradu nisu mogli više da svakodnevno prolaze pored neurednog parka, niti da čekaju odgovore nadležnih. Zato su uzeli stvar u svoje ruke i sami očistili neuredan park, jedan od prvih na Novom Beogradu. Ipak, ni to nije bilo dovoljno da park izgleda lepo, jer na čistim stazama stoje - poluraspadnute klupe.

- U toku aprila je akcija velikog uređenja Beograda i stanari ovih zgrada su se samo inicijativno organizovali kako bi bar očistili parkove >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u kojima nije ništa čišćeno prethodne dve godine. Kontaktirali smo i "Zelenilo Beograd", "Beokom servis" i servisni centar opštine Novi Beograd da bi nam pomogli da bar malo uredimo  parkove. Do dana današnjeg nikakav odgovor nismo dobili - navode stanari Novog Beograda koji su sami pokrenuli akciju čišćenja u ulicama Radoja Dakića 29-31 (Paviljon 9) i Džona Kenedija 28-34 (Paviljon 8) i ostalih okolnih zgrada.

Kako navode, i prethodnih godina prijavljivali su neuredan park i molili gradske službe za pomoć. Sada nisu mogli da čekaju i koliko su mogli, park su doveli u red.

- U akciji stanara skupljenja je veća količina otpada koja još nije odneta i koja se i dalje nalazi u parkovima - objašnjavaju stanari sadašnje stanje parka.

Ali ni ta akcija koju su sproveli nije bila dovoljna, jer nemaju novca da sami zamene dotrajale klupe ili pak nabave nešto čime bi i deca bila zadovoljna.

- Klupe su izlomljene i prosto nema gde da se sedne sa decom kad se izađe u park, ne postoje kante za otpatke ili ih je nedovoljno, pa se često otpad nalazi pored kanti, ne postoji ni jedan dečiji rekvizit, nijedna klackalica, ljuljaška, penjalica... - dodaju stanari.

Oni ističu da su svesni loše finansijske situacije grada, ali kažu da i ne zahtevaju neke veće investicije.

- U parkovima je jako loše i osvetljenje. Mi kao stanari Novog Beograda i grada Beograda znamo da nema novca za neke velike projekte, ali takođe ne može niko da nas ubedi da parkovi ne mogu da se očiste, pokupi lišće iz njih, postave nove klupe, nameste neki dečji rekviziti... Želimo nešto da se pokrene, pa smo zato pokrenuli peticiju  - ističu stanari.

Kako ističu, njihov park poseban je i po tome što je jedan od prvih parkova koji su izgrađeni na Novom Beogradu.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.