Otvaranje Izložbe Evo Poljske sutra na Kalemegdanu

Izvor: Blic, 31.Avg.2015, 12:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvaranje Izložbe "Evo Poljske" sutra na Kalemegdanu

Izložba fotografija "Evo Poljske", realizovana u saradnji Ambasade Republike Poljske u Srbiji i Javnog preduzeća "Beogradska tvrđava", biće otvorena sutra na Savskom šetalištu kod Aleje heroja.

Izložbu će otvoriti ambasador Poljske u Beogradu Aleksandar Hećko i direktor JP "Beogradska tvrdjava" Petar Andrijašević.

Ovom izložbom fotografija, Poljska se po peti put predstavlja na Beogradskoj tvrđavi.

Prethodnih godina, posetioci Kalemegdana imali >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << su priliku da se upoznaju sa najlepšim spomenicima poljske arhitekture i turističkim atrakcijama ove zemlje, a ovogodišnja izložba "Evo Poljske" u kolažnoj perspektivi predstavlja delić poljske istorije, kulture, umetnosti, spomenika, prirode i važnih manifestacija.

Fotografije predstavljaju mali turistički i kulturni vodič kroz Poljsku, zemlju koja se diči svojom istorijom, ali je i podjednako ponosna na dostignuća današnjice, navode iz Beogradske tvrđave.

Izložba je zamišljena kao svojevrsna pozivnica za dolazak u Poljsku koja ima šta da ponudi: počev od istorijskih spomenika, raskošnih zamkova i plemićkih dvorova i palata, jedinstvenih spomenika sakralne hrišćanske kulture, umetnički osmišljenih sadržaja, zadivljujućih spomenika prirode do potpuno moderne i savremene ponude koja je neodvojiv deo današnje Poljske.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Na Kalemegdanu otvorena izložba "Evo Poljske"

Izvor: Studio B, 31.Avg.2015

Na Savskom šetalištu kod Aleje heroja danas je otvorena izložba fotografija "Evo Poljske" koja u kolažnoj perspektivi predstavlja delić poljske istorije, kulture, umetnosti, spomenika, prirode i važnih manifestacija.

Nastavak na Studio B...

Otvaranje Izložbe "Evo Poljske" na Kalemegdanu

Izvor: Blic, 01.Sep.2015, 07:27

Izložba fotografija "Evo Poljske", realizovana u saradnji Ambasade Republike Poljske u Srbiji i Javnog preduzeća "Beogradska tvrđava", biće otvorena danas na Savskom šetalištu kod Aleje heroja...Izložbu će otvoriti ambasador Poljske u Beogradu Aleksandar Hećko i direktor JP "Beogradska tvrđava"...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.