Održana akcija uklanjanja nepropisno parkiranih automobila

Izvor: Studio B, 04.Jul.2015, 13:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Održana akcija uklanjanja nepropisno parkiranih automobila

U velikoj zajedničkoj akciji Interventne jedinice beogradske policije, Saobraćajne i Komunalne policije, Komunalne inspekcije i JKP „Parking servis" sinoć su uklonjena mnogobrojna nepropisno parkirana vozila.

Tokom noći uklonjeno je više od četrdeset automobila, koji su bili nepropisno parkirani oko ugostiteljskih objekata iz Ulice Strahinjića Bana i okolnih ulica na Dorćolu u centru grada, iz ulica oko Hrama Svetog Save na Vračaru, a potom i sa zelenih površina ispred >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << splavova i noćnih klubova.

Prema rečima direktora JKP „Parking servis" Andrije Čupkovića, uvođenje komunalnog reda je prioritet ovog preduzeća, sa posebnim akcentom na očuvanje bezbednosti svih učesnika u saobraćaju.

-Noćašnja pojačana kontrola poštovanja saobraćajnih propisa je nastavak zajedničkog zalaganja svih službi u gradu da se očuva komunalni red. Na taj način jasno stavljamo do znanja svim vozačima da nema povlašćenih i da saobraćajni propisi moraju da se poštuju. Nećemo dozvoliti da većina građana budu žrtve neodgovornih pojedinaca koji se parkiraju ispred kafića, dok na 20-ak metara dalje imaju slobodno parking mesto. Nažalost, svakog dana dešava se da naša dizalica izađe da ukloni takvo vozilo, a naši radnici, prema postojećim zakonskim propisima moraju da sačekaju tri minuta tokom kojih nesavesni vozač ima pravo da se preparkira. I upravo zato smo pokrenuli inicijativu za izmenu postojećeg Zakona o bezbednosti saobraćaja. Naša inicijativa je da se organiči vreme čekanja vozača nepropisno parkiranog vozila, što znači da može biti kažnjen čim se uoči prekršaj koji je napravio, a „Parking servis" bez čekanja da ukloni automobil - naglasio je Čupković.

Patrole Komunalne i Saobraćajne policije napisale su tokom noći između petka i subote pedeset prekršajnih naloga i obaveštenja.

Zahvaljujući dobroj koordinaciji i komunikaciji gradskih službi, ali i redovnim akcijama uklanjanja nepropisno parkiranih automobila koje sprovode Komunalna, Saobraćajna policija i JKP „Parking servis" rezultati nisu izostali. U svakoj sledećoj akciji je znatno manje vozila zatečeno u prekršaju.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.