Odornici Skupštine grada danas biraju direktore javnih preduzeća

Izvor: 24sata, 18.Sep.2014, 01:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odornici Skupštine grada danas biraju direktore javnih preduzeća

Predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević zakazao je za danas u 10 sati šestu sednicu Skupštine grada Beograda.

Na dnevnom redu naći će se Predlog izmena i dopuna Generalnog plana Beograda 2021, nekoliko predloga planova detaljnih regulacija i predloga odluka o izradi planova detaljnih regulacija.

Odbornici Skupštine grada Beograda razmatraće Predlog odluke o dopunama odluke o postavljanju tezgi i drugih pokretnih privremenih objekata, o izmenama i dopunama >> Pročitaj celu vest na sajtu 24sata << programa uređivanja i davanja u zakup građevinskog zemljišta za ovu godinu, kao i Predlog odluke o izmenama i dopunama odluke o javnom linijskom prevozu putnika.

Na dnevnom redu sednice naći će se i predlozi rešenja po konkursima za imenovanje direktora javnih preduzeća čiji je osnivač Grad Beograd ("Beogradski vodovod i kanalizacija", "Infostan", "Beograd-put", "Pogrebne usluge", "Beogradske elektrane", "Zelenilo – Beograd", "Gradska čistoća", "Gradske pijace", GSP "Beograd", "Parking servis", "Gradsko stambeno", Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda, JRP "Studio B", Urbanistički zavod Beograda, "Ada Ciganlija", "Sava centar", "Beogradska tvrđava", "Hipodrom", "Beogradvode" i "Javno osvetljenje").

Odbornici će razmatrati i o predlogu odluke o osnivanju i radu Službe za centralizovane javne nabavke i kontrolu nabavki i odluke o izmenama i dopunama odluke o Gradskoj upravi, Strategije razvoja javnih nabavki u gradu Beogradu, odluke o promeni osnivačkog akta – rešenja o osnivanju Gradskog centar za fizičku kulturu i odluke o izmeni i dopuni odluke o osnivanju Zavoda za biocide i medicinsku ekologiju.

Razmatraće i predloge rešenja o davanju saglasnosti na odluke o izmenama Statuta Centra beogradskih festivala, Pozorišta "Boško Buha" i Turističke organizacije Beograda, kao i rešenja o proglašenju zaštite prirodnih dobara "Vinova loza" u Zemunu i "Hrast" u Ulici Mije Kovačevića.

Na dnevnom redu su i predlozi akata o kojima će odbornici odlučivati po skraćenom postupku. Odlučivaće o predlogu rešenja o razrešenju i imenovanju direktora i v.d. direktora u jednom broju ustanova čiji je osnivač Grad Beograd, razrešenju i imenovanju članova upravnih i nadzornih odbora u jednom broju preduzeća i ustanova, razrešenju i imenovanju članova školskih odbora.

Nastavak na 24sata...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Na dnevnom redu izmena Odluke o javnom linijskom prevozu putnika

Izvor: Danas, 18.Sep.2014

Predsednik Skupštine grada, Nikola Nikodijević, zakazao je za danas u 10 časova sednicu Skupštine grada Beograda. Na dnevnom redu naći će se Predlog izmena i dopuna Generalnog plana Beograda 2021, nekoliko predloga planova detaljne regulacije i predloga odluka o izradi planova detaljne regulacije...Odbornici...

Nastavak na Danas...

Odbornici o direktorima, visokim objektima, kaznama u GSP

Izvor: Press, 18.Sep.2014

Pred odbornicima će se naći više važnih pitanja među kojima su i plan detaljne regulacije za deo obilaznice oko Beograda i osnivanje Službe za centralizovane javne nabavke i kontrolu nabavki... Na današnjoj sednici odbornici će razmatrati izmene Generalnog plana "Beograd 2021.", koje se prvenstveno...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 24sata. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 24sata. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.