Obeležen Dan sećanja na stradale vojnike Komonvelta

Izvor: Blic, 25.Apr.2015, 14:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obeležen Dan sećanja na stradale vojnike Komonvelta

Dan sećanja na stradale vojnike Komonvelta u Prvom svetskom ratu obeležen je danas na Vojnom groblju zemalja Komonvelta, a u ime grada Beograda venac je položio zamenik gradonačelnika Andreja Mladenović.

Kako je saopštila Gradska uprava, Mladenović je podsetio da se danas obeležava dan koji je veoma važan za australijski i novozelandski narod, jer se 25. aprila 1915. godine desila bitka na Galipolju, uz velike žrtve vojske zemalja Komonvelta.

- Obeležavanjem >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ovog datuma na mestu gde su na Novom groblju u Beogradu, sahranjeni vojnici Komonvelta, želimo da ukažemo da je mir najveća vrednost i da moramo učiniti sve da ga očuvamo - rekao je Mladenović.

Prema njegovim rečima, važno je da u periodu kada se obeležava 100 godina od značajnih događaja iz Velikog rata, podseti na velike žrtve koje je srpski narod podneo.

- Na ovom prostoru je Prvi svetski rat počeo i mi smo, braneći našu nezavisnost i samostalnost, uz velike žrtve uspeli da odbranimo našu zemlju - zaključio je Mladenović.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.