OPREZ, NEVREME NA PRAGU BEOGRADA Oluja i grad stižu do Obrenovca, Jakova i Surčina

Izvor: Blic, 26.Jun.2017, 00:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OPREZ, NEVREME NA PRAGU BEOGRADA Oluja i grad stižu do Obrenovca, Jakova i Surčina

Prema najavama RHMZ, u drugom delu noći iznad Beograda doći će do grmljavine i lokalnih pljuskova, a prvi naleti nevremena mogu se osetiti u Obrenovcu, Jakovu i Surčinu već kroz pola sata.

Naime, u hitnom upozorenju ovog zavoda navodi se da su u narednih pola sata-sat na širem području Beograda (Obrenovac, Jakovo, Surčin) mogući jaki pljuskovi sa olujnim vetrom i lokalnom pojavom grada.

Oblaci koji stižu iz pravca Hrvatske zahvatili su deo Vojvodine i Mačvu, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << a kako meteorolozi poručuju trenutno se nalaze ispred glavnog grada i kreću u pravcu severo-zapada.

- Frontalni sistem se ne širi pravilno, i trenutno je izražen u smeru i brzini vetra u gradu, ali padavina neće biti još sat-dva sigurno. U drugom delu noći očekuju se pljuskovi i grmljavina - poručuju u RHMZ.

Na njihovom sajtu večeras je već stajalo jedno hitno upozorenje namenjeno za teritoruju prestonice, ali je ono kasnije povučeno, a sada je postavljeno novo.

Inače, nevreme sa grmljavinom i jakom kišom haralo je danas jugom Slovenije, zatim i ostatkom države, i napravilo velike probleme. Vetar je čupao drveće i nosio krovove, a oluja je u popodne stigla i do Hrvatske, gde je padao grad veličine lešnika.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.