Nova zgrada Filozofskog i sutra ne radi, dekan u očaju: Ministarstvo da reaguje, manjina guši prava većine!

Izvor: 24sata, 24.Nov.2014, 21:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova zgrada Filozofskog i sutra ne radi, dekan u očaju: Ministarstvo da reaguje, manjina guši prava većine!

Dekanski kolegijum beogradskog Filozofskog fakulteta saopštio je da će sutra Nova zgrada Fakulteta ostati zatvorena.

Filozofski fakultet | Foto: S. Žerajić

Filozofski fakultet | Foto: S. Žerajić

Filozofski fakultet | Foto: S. Žerajić

"Rešenje je sada u rukama drugih instanci. Pre svih Ministarstva prosvete. Idemo kod ministra, nadam se sutra, što pre to bolje. Mi smo iscrpli sva sredstva koja su nam na raspolaganju, sad je to prešlo u >> Pročitaj celu vest na sajtu 24sata << tuđe ruke", rekao je Arsenijević za B92.

Dekan je naveo da treba razlikovati protest i blokadu.

"Razgovarali smo o svemu vezanom za protest, koji je legitiman. Ali blokada je nešto drugo. To je onemogućavanje prava onima koji žele da studiraju, profesorima da ostvare pravo na rad i obave dužnost. Gušenje tuđih prava nije dopustivo u borbi za svoja prava. Još je gore ako to manjina radi većini", rekao je Arsenijević.

Arsenijević je za B92 naveo da su studenti odluku o blokadi doneli bez prisustva profesora, i da su tri njihova zahteva prihvaćena u potpunosti.

"Studenti iz 2006. nastavljaju po svom programu, peta godina je budžetska odlukom Vlade, besplatna su prva dva ispita. Besplatno prijavljivanje bodova preko 60 je protivzakonito. Svako popustanje tu bilo bi protivzakonito, ali čak i da nije, pitanje je kakva bi bila korist od toga", kazao je dekan.

On smatra da sada "manjina traži nešto protivzakonito" i da bi trebalo da se povuče, "pogotovo pošto im je većina zahteva ispunjena".

Dekan Arsenijević je odgovorio i na navode da je naredio isključenje struje u zgradi, rekavši da je struja isključena dva dana posle njegovog poziva da niko u zgradi ne boravi.

Nastavak na 24sata...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 24sata. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 24sata. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.