Nikodijević: Novi vrelovodni kotao poboljšaće uslove grejanja

Izvor: Blic, 13.Okt.2015, 16:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikodijević: Novi vrelovodni kotao poboljšaće uslove grejanja

Nikola Nikodijević, predsednik Skupštine Beograda, obišao je danas toplanu „Konjarnik” u kojoj su u toku završni radovi na novom vrelovodnom kotlu koji će, nakon probnog rada i garancijskih ispitivanja, biti pušten u rad tokom decembra.

Nikodijević je istakao da će gradski čelnici i narednih dana obilaziti sva gradska preduzeća i proveravati stepen pripremljenosti za predstojeću zimsku sezonu kako bi sve aktivnosti protekle u najboljem redu i sugrađani dobili što >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << bolju i kvalitetniju uslugu.

– Ovo je jedna od najvećih gradskih toplana i od 2013. godine u nju je uloženo 480 miliona dinara. Investicijom u novi kotao, stiču se uslovi za još bolje i kvalitetnije grejanje sugrađana, mogućnost da se više stanova priključi na sistem i omogući ekološko prihvatljivo korišćenje energije. Dakle, umesto mazuta, koristiće se prirodni gas, čime ćemo manje zagađivati prirodu i na taj način ispuniti standarde koje zahteva Evropska unija. Na novi pogon priključene su Osnovna škola „1300 kaplara” i Medicinska škola na Zvezdari. Ova toplana snabdeva i veliki deo centra grada, Vračar, deo Zvezdare, Voždovac i Konjarnik – rekao je Nikodijević.

Goran Aleksić, direktor JKP „Beogradske elektrane”, podsetio je da se radovi na novom kotlu privedeni kraju i da je počela faza testiranja i ispitivanja garancijskih uslova.

– Do kraja godine imaćemo u pogonu najmoderniji vrelovodni kotao sa najboljim ekološkim parametrima. Time ćemo rasteretiti deo kapaciteta u toplani „Konjarnik” koji ćemo moći da preusmerimo ka drugim potrošačima i stvorimo potrebne uslove za gašenje 16 kotlarnica koje predstavljaju velike zagađivače Beograda. Što se tiče priprema za grejnu sezonu, probe su u toku, i svi veći problemi biće rešeni već do kraja današnjeg dana – rekao je Goran Aleksić.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.