Ne da(vi)mo Beograd i više hiljada građana ispred Skupštine grada

Izvor: NoviMagazin.rs, 29.Sep.2016, 18:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ne da(vi)mo Beograd i više hiljada građana ispred Skupštine grada

Više hiljada građana okupilo se večeras ispred Skupštine grada na protestu Inicijative Ne da(vi)mo Beograd zbog nelegalnog rušenja objekata u naselju Savamala.

Pod sloganom "Nema straha, nema predaje", učesnici šestog po redu protesta koji i dalje pristižu, nose transparente na kojima piše: "Nikad više robom", "Ne damo", "Pada Mali, pašće i veliki", "Maske su pale", "Fantomke vam lepo stoje", "Zbog slobode, ne damo", kao i žutu patku koja je postala simbol protesta.
>> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << />
Kako je ranije najavila ta inicijativa, nakon okupljanja i obraćanja ispred gradskog parlamenta počeće šetnja beogradskim ulicama od Trga Nikole Pašića, preko Terazija, Ulice Kralja Milana, Slavije i Makenzijeve, do Katanićeve.

Šetnja će biti završena ispred zgrade Višeg javnog tužilaštva u Katanićevoj 15, jer je tužilaštvo proglasilo za tajnu ime tužioca koji postupa u slučaju rušenja objekata u četvrti Savamala, a njegov identitet nije saopšten čak ni nakon što je poverenik za informacije od javnog značaja naveo da takvo postupanje nije u skladu sa zakonom.

Inicijativa Ne da(vi)mo Beograd protestuje zbog rušenja objekata, vezivanja i maltretiranja ljudi u Savamali i neodazivanja policije na pozive građana u pomoć, u noći 24. na 25. aprila.

Iako je premijer Srbije Aleksandar Vučić kao krivce za rušenje u Savamali označio gradsku vlast, još niko nije odgovarao.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.