Izvor: Blic, 25.Okt.2016, 10:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najbolji domaći filmovi u Kinoteci: Večeras se otvara festival "Slike u pokretu"

Na četvorodnevnom festivalu snimateljskih ostvarenja "Slika u pokretu , koji se svečano otvara večeras u 19 časova u Jugoslovenskoj kinoteci, bira će se najboljih osam domaćih filmova.

Posetioci će danas moći da pogledaju "Otadžbinu" i "Procep", sutradan "Amanet" i "Igru u tami", dok je petak rezervisan za "Vlažnost" i "Palubu ispod Terazija", a poslednjeg dana festivala biće projekcija filmova "Otvorena" i trenutno veoma popularnog ostvarenje "Dnevnik mašinovođe". >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<

Premijerno će biti prikazan i dokumentarni film "Titlovi nisu potrebni" koji priča priču o doprinosu legendarnih direktora fotografije Lasla Kovača i Vilmoša Zigmonda američkom filmu. U filmu se pojavljuju i govore: Piter Bogdanović, Vitorio Storaro, Sandra Bulok i mnogi drugi.

Biće dodeljiena nagrada za ukupan doprinos estetici filmske fotografije, za najbolji snimateljski rad i za inovativnost u vizuelnom pristupu filmskoj fotografiji.

Čitava manifestacija odigraće se pod pokroviteljstvom Snimateljske asocijacije Srbije, koje ima podršku u vidu Ministarstva kulture, Filmskog centra Srbije i Jugoslovenske kinoteke, a ulaz je besplatan.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Krik v upočasnjenem gibanju, LJ

Izvor: SEEcult.org, 26.Okt.2016, 03:38

Vrsta dogadjaja:  Izložba Datum:  Wednesday, October 11, 2017 - 19:00 Link:  http://www.scca-ljubljana.si Projektna soba SCCA, Metelkova 6, Ljubljana KRIK V UPOČASNJENEM GIBANJU - ZGODNJA VIDEO UMETNOST Z JUŽNEGA...

Nastavak na SEEcult.org...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.