Izvor: Blic, 01.Okt.2016, 12:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NOVA SEDNICA GRADA Plan za Sava centar, Šećeranu, memorandum sa Teheranom

Na zakazanoj Skupštini grada za 4. oktobar biće predloženo javno-privatno partnerstvo za rešavanje statusa Sava centar.

Prema rečima predsednika Sjupštine grada Nikole Nikodijevića, ideja Grada je da se za Sava centar nađe partner koji bi u narednih oko deset godina u taj kongresni centar uložio između 15 i 20 miliona evra, s tim da bi grad ostao većinski vlasnik, rekao je Nikodijević za Tanjug.

Biće predloženo da gradnačelnik formira komisiju koja će >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << izabrati partnera.

Pročitajte još...

Na sednici biće iznet i izveštaj o trenutnom stanju i poslovanje. Inače, Sava centar je jedan od većih gubitaša, zbog energetski neefikasnog objekta.

Među 18 tačaka dnevnog reda sednice Skupštine grada koja je zakazana za utorak su i nekoliko predloga plana detaljne regulacije, kao štu su plan regulacije od Sinagoge do Instituta za majku i dete, te za Šećeranu na opštini Čukarica.

Na dnevnom redu sednice Skupštine grada je i predlog odluke o potvrđivanju Memoranduma o razumevanju između Beograda i Teherana, koji predviđa saradnju glavnih gradova Srbije i Irana na polju kulture, obrazovanja, sporta, turizma i ekonomije.

Taj Memorandum su u Teheranu 10. septembra potpisali gradonačelnici Siniša Mali i Mohamad Beker Galibaf.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.