Muftija sremski Zejnulahu: Ne odustajemo od izgradnje džamije, klanjaćemo namaz ispred Skupštine grada

Izvor: Blic, 28.Maj.2017, 14:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Muftija sremski Zejnulahu: Ne odustajemo od izgradnje džamije, klanjaćemo namaz ispred Skupštine grada

- Islamska zajednica Srbije neće odustati od izgradnje džamije u Zemun Polju - rekao je danas muftija sremski Emin Zejnulahu.

On je u izjavi za N1, objasnio da će od opštine Zemun tražiti da se neka od opštinskih parcela opredeli za tu namenu, kako bi Islamska zajednica mogla legalno da gradi.

Do tada će molitve za, kako je rekao, 500 ljudi koji se tu okupljaju, držati u dvorištu pored srušenog objekta Islamske zajednice danju, a noćne, koje traju tokom Ramazana >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << - na ulici.

Zejnulahu je rekao da će, ukoliko ne dođe do dogovora sa nadležnima u Opštini Zemun i Gradu Beogradu, povesti vernike da klanjaju namaz ispred Skupštine grada.

Opština Zemun saopštila je u petak da je bespravno započeti objekat Islamske zajednice u naselju Zemun polje srušen, jer je Islamska zajednica, kao investitor, bez dozvole gradila objekat u Kurirskoj ulici 41, oglušujući se o odluke građevinske inspekcije i krivične prijave.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Muftija: Nećemo odustati od gradnje džamije u Zemun Polju

Izvor: NoviMagazin.rs, 28.Maj.2017

Muftija sremski Emin Zejnulahu izjavio je danas da Islamska zajednica Srbije neće odustati od gradnje džamije u Zemun Polju, nakon što je Opština Zemun srušila nelegalni verski objekat koji je bio izgrađen u tom naselju.U izjavi za televiziju N1, muftija je rekao da će od Opštine Zemun tražiti...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.