Mladenović: Ove godine sanacija pet klizišta u Beogradu

Izvor: Blic, 29.Jan.2015, 11:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mladenović: Ove godine sanacija pet klizišta u Beogradu

Gradska uprava planira da ove godine sanira pet klizišta na teritoriji grada, i stručni timovi intenzivno rade na izboru lokacija, izjavio je danas zamenik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović.

On je, gostujući na RTS-u, rekao i da su stručni timovi obišli oko 155 lokacija,a da su tri klizišta u prestonici već sanirana, u Volginoj ulici, Matice srpske i Ulici 13. oktobra.

Ističući značaj Katastra klizista, koji postoji od 2010, Mladenović je rekao da >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je taj dokument dopunjen klizištima koja su već aktivirana i nekim novim koja su se pojavila posle majskih poplava.

Gradska vlast je, prema njegovim rečima, nakon poplava pristupila sanaciji određenih lokacija, posebno tamo gde su saobraćajnice bile ugrozene i gde je bio onemogućen saobraćaj.

- U gradu imamo nekoliko lokaliteta koji su svetski poznati kao klizišta i tu je potrebno mnogo sredstava - rekao je Mladenović.

Kako je objasnio potrebno je mnogo vremena za sanaciju jer dugo traju izbor onih koji će izvoditi i projekat i radove, rešavanje imovinsko-pravnih problema...

- Moramo da znamo i da li je postojao pravni osnov da neko izgradi objekat u određenoj poziciji i da li na taj način urgoženost od klizišta podrazumeva obavezu države ili lokalne samouprave da određeni deo sanacije i sprovede - zaključio je Mladenović.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.