Mihajlović: Pupinov most spreman za otvaranje, uklonjena mermerna ploča

Izvor: Večernje novosti, 17.Dec.2014, 21:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mihajlović: Pupinov most spreman za otvaranje, uklonjena mermerna ploča

BEOGRAD - Otvaranjem "Pupinovog mosta" put od Zemuna do Borče biće skraćen za gotovo 30 kilometara, a grad će biti rasterećen, rekla je ministarka saobraćaja, građevinarstva i infrastrukture Zorana Mihajlović, dodajući da važno to što je projekat završen na vreme."Sutra od 12 časova građani će moći da prelaze preko novog mosta. Gradsko jezgro će imati 30 odsto manje opterećen saobraćaj", najavila je Zorana Mihajlović za Dnevnik RTS-a, istakavši i da je veoma važno to što će >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << premijeri Srbije i Kine otvoriti novi most. Mihajlovićeva je rekla i da je jedan deo pristupnih saobraćajnica dužine 10 kilometara gotov i da će sutra biti otvorena i Zrenjaninska petlja, dok će preostalig 11 kilometara biti dovršeno naredne godine. Ministarka Mihajlović poručila je da će Srbija i Kina sarađivati na najvažnijim infrastrukturnim projektima kao što su obilaznica oko Beograda, Koridor 11, pruga Beograd-Budimpešta, a verovatno i jedna nova luka. Govoreći o ploči kod mosta koja simboliše prijateljstvo Srbije i Kine, Zorana Mihajlović je objasnila da je reč o poklonu kineskih partnera. "Mi se njima zahvaljujemo, to je znak njihovog prijateljstva i običaja. Zamolili smo ih da to bude u skladu sa našim običajima i kulturom", rekla je Zorana Mihajlović. Most je ukrašen srpskim i kineskim zastavama, a od petka preko njega će ići i autobuska linija 85.

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SVEČANO OTVARANJE Vučić: Neka nam je sa srećom, neka most prkosi vremenu!

Izvor: Kurir, 18.Dec.2014, 09:07

Pupinov most nije građevina koja je savladila vodenu zapreku već građevina koja je povezala obe obale Dunava i povezala Srbiju i Kinu da u budućnosti zajedno stvaraju i razvijaju se, rekao je Vučić..BEOGRAD - Pupinov most na Dunavu, koji spaja Zemun i Borču, danas je otvoren za saobraćaj, u...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.