Marčelo u SKC-u: Mamica mi je najomiljeniji spot

Izvor: Blic, 06.Maj.2015, 01:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Marčelo u SKC-u: "Mamica" mi je najomiljeniji spot

- Verujte mi da inače ne sedim ovako i gledam svoje spotove. Neke od njih nisam video baš dugo - pričao je Marčelo, udobno zavaljen u stolici u SKC-u, gde je u neformalnoj atmosferi u utorak uveče ćaskao sa ljubiteljima hip-hopa o svojim počecima, pesmama, rimama...

U organizaciji Udruženja za promociju hip-hop kulture "My People" ćaskalo se o Marčelovim počecima, najuspešnijim albumima, značenjima nekih rima koje su ljudi pogrešno tumačili. Ivan Ristić postavljao >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je pitanja, a priča bi bila presecana kratkim “brejkovima” sa puštanjem Marčelovih spotova. Neke od njih, kaže reper, nije ni sam video baš dugo.

Prvo su se zavrteli spotovi za pesme "Bekstvo" i "Kuća na promaji".

- "Bekstvo" je moj prvi spot, što se i vidi po ponašanju u istom, a bio sam i mlađan. Album "De Facto" je specifičan po tome što smo spojili ljude sa prostora bivše Jugoslavije, znali smo da probijamo led i da ću, naravno, za onoga kome se to ne sluša biti izdajnik, a ja sam sve to shvatao na način na koji shvatam i danas: ako si izdajnik onda kada šalješ poruku mira, kad nisi izdajnik? - pričao je Marko Šelić Marčelo.

Marčelo dodaje da mu te rime od pre 12 godina i danas izgledaju smislene, sve je to bilo iskreno i kad danas pogleda stare spotove, kaže da se vidi da je bio -  “ok klinac”.

ĆALE MI JE GOVORIO

DA RADIM NEŠTO DRUGO

Na pitanje koliko je umetniku koji se tek probija bitna kritika, Marčelo se setio onoga što mu je govorio njegov otac.

- Ćale mi je govorio da je bolje da radim nešto drugo, umesto što se bavim ovakvim tekstovima, ironisao da je bolje da odem u neki rijaliti - ispričao je Marčelo, što je ponovo nasmejalo mlade ljubitelje hip-hopa u publici, a posebno devojke u prvim redovima pune male sale SKC-a.

- Teško je ne ispasti patetičan kad pričaš ličnu priču, ali i kada govoriš o politici - kaže Marčelo.

Gledajući spotove, Marčela je najviše pogodio spot za pesmu “Ponos”. Veoma emotivno je reagovao jer ga je pesma vratila u rodni Paraćin. Na pitanje koji period mu je ostao u najlepšem sećanju, rekao je: 2007. godina. A zašto?

- Mnogo nastupa, provoda sa društvom, bili smo svi na okupu. Na snimanju spota “Mamica” smo se najbolje zezali. I na “Suncu” smo imali dobro druženje, ali je bilo u zatvorenom prostoru u "Božidarcu", a "Mamica" je snimana napolju, gde smo pustili mašti na volju. To je jedan od mojih omiljenih spotova - završava Marčelo.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.