Mali primio ambasadora Argentine Rikarda Fernandeza

Izvor: Kurir, 22.Okt.2014, 14:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mali primio ambasadora Argentine Rikarda Fernandeza

U planu je realizacija projekta namenjenog starijima, koji bi kroz kurseve nacionalnog plesa, kulturu i život Argentine prilbližio Beograđanima

BEOGRAD - Gradonačelnik Beograda Siniša Mali primio je danas u Skupštini grada ambasadora Republike Argentine u Srbiji Rikarda Fernandeza.

Na sastanku je bilo reči o vezama i zajedničkim interesima koji povezuju argentinski i srpski narod i da tu saradnju treba produbljivati i jačati na obostranu korist >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << i zadovoljstvo.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali zahvalio se ambasadoru Argentine na poseti i upoznao ga sa planovima za razvoj grada. U tom smislu pokazan je veliki interes da dođe do uspostavljanja saradnje između dva glavna grada u oblastima javnog prevoza, urbanizma, prerade otpada i turizma, ali i u svim drugim oblastima od obostranog interesa koje bi doprinele razmeni i obogaćivanju kulturnih vrednosti.

Gradonačelnik i ambasador složili su se da kultura i tradicija predstavljaju važne vrednosti društva i naglasili da dobri međunarodni odnosi i partnerstva, uglavnom i počinju razmenom kulturnih vrednosti.

U vezi sa predstojećim potpisivanjem Sporazuma o obrazovanju i kulturi na državnom nivou, ambasador Fernandez je izneo stav da bi bilo dobro uspostaviti saradnju između Univerziteta u Beogradu i nekog od univerziteta u Buenos Airesu.

Takođe je u planu realizacija projekta namenjenog licima starije životne dobi, koji bi kroz kurseve nacionalnog plesa, kulturu i život Argentine prilbližio Beograđanima.

(Beoinfo)

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.