Mali na godišnjem sastanku Etihad ervejza u Abu Dabiju

Izvor: Kurir, 06.Mar.2015, 17:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mali na godišnjem sastanku Etihad ervejza u Abu Dabiju

U 2014. godini ostvarili smo neto profit od 2,7 miliona evra, a u prvoj polovini godine poslovanja prihodi su uvećani za 87 odsto. Nacionalni avio-prevoznik u Srbiji nikada u istoriji nije postigao tako dobar rezultat, rekao je Mali

ABU DABI - Predsednik Nadzornog odbora kompanije Er Srbija Siniša Mali prisustvovao je danas godišnjem sastanku kompanije Etihad ervejz u Abu Dabiju, koji okuplja sve predsednike nadzornih odbora i direktora kompanija koji čine tu grupu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir <<
Mali je rekao da je definisana trogodišnja strategija grupe Etihad, ali i da su predstavljeni odlični rezultati koje je Er Srbija postigla.

"U 2014. godini ostvarili smo neto profit od 2,7 miliona evra, a u prvoj polovini godine poslovanja prihodi su uvećani za 87 odsto", rekao je Mali.

On je dodao da nacionalni avio-prevoznik u Srbiji nikada u istoriji nije postigao tako dobar rezultat.

"Neke od najmoćnijih zemalja sveta, kao što su Nemačka, Italija, i Australija, deo su ove grupe zajedno za Srbijom", naveo je Mali i dodao da je za Er Srbiju veoma važno što je deo grupe jer to olakšava posao po raznim pitanjima, kao što su nabavka aviona, obuke zaposlenih i prodaja karata.

Na sastanku je, kako je dodao, potvrđeno učešće kompanije Er Srbija na Ekspo sajmu u Milanu koji počinje 1. maja, a u partnerstvu sa Alitalijom, koja je najnovija članica Etihad grupe, Er Srbija će dobiti besplatan prostor na tom prestižnom sajmu.

"Predstavićemo Beograd i Srbiju kao nove turističke destinacije na sajmu u Milanu, a osim što nam je cilj da pozicioniramo kompaniju, biće to prilika i da prezentujemo sve potencijale naše zemlje i glavnog grada", podvukao je Mali.

Direktor Etihada Džejms Hogan je, dodao je Mali, rezimirao rezultate rada svih kompanija koje pripadaju Etihad grupi i istakao izvanredan rezultat Er Srbije s obzirom na to da je srpska nacionalna avio kompanija pre dve godine imala 73 miliona evra gubitka.

Hogan je, prema rečima Malog, naveo da je Er Srbija uspela da uz investicije u 10 novih Erbasovih aviona, 16 novih destinacija, obuku kabinskog osoblja i novih pilota, ostvari i profit.

Hogan se zahvalio Malom i predsedniku Vlade Srbije Aleksandru Vučiću na podršci koju su pružili Er Srbiji, "kompaniji koja danas predstavlja izuzetan primer restrukturiranja javnog preduzeća".

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Mali na sastanku "Etihad ervejza" u Abu Dabiju

Izvor: RTS, 06.Mar.2015

Predsednik Nadzornog odbora kompanije "Er Srbija" Siniša Mali prisustvovao je godišnjem sastanku kompanije "Etihad ervejz" u Abu Dabiju, koji okuplja sve predsednike nadzornih odbora i direktora kompanija koji čine tu grupu. . ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.