Mali: To nije Beograd kakav građani žele

Izvor: Studio B, 29.Jan.2015, 14:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mali: To nije Beograd kakav građani žele

Gradonačelnik Siniša Mali izjavio je da je incident kada su komunalni policajci stavili lisice sugrađanki koja se švercovala i nije htela da pokaze ličnu kartu, osudio istog dana jer ne želi da vidi takve slike u Beogradu.

"Siguran sam da to nije Beograd kakav žele građani prestonice, službe koje brinu o funkcionisanju grada, a to ne želim ni ja," rekao je gradonačelnik za Blic.

On je podsetio da je istog dana osudio reakciju Komunalne policije, jer, >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << kako je rekao, ne želi da vidi takve slike u Beogradu.

Mali je naveo i da je odmah tražio i dobio izvešstaj Komunalne policije o incidentu.

Prema njegovim rečima, svako ko pročita izveštaj i uporedi ga sa zakonskom regulativom uveriće se da nikakvo prekoračenje nije učinjeno, a posao Komunalne policije je da legitimiše, da proverava lične podatke što su, kako je rekao hteli i u ovom slučaju da urade.

"Da li mi se sviđa što su stavili ženi lisice na ruke. Naravno da mi se ne sviđa. Da li imaju zakonska ovlašćenja za to - Imaju" rekao je Mali.

On je napomenuo da Zakon treba da se poštuje i da sistem mora da funkcioniše kao i svuda.

"I u Beogradu važe pravila kao u svim gradovima sveta- karta za prevoz mora da se plaća, za švercovanje se dobija kazna" ukazao je Mali.

Gradonačelnik je rekao da se nada da se više nikada neće desiti slična scena u Beogradu i istovremeno zamolio građane da plaćaju prevoz.

On je takođe zamoilio i da ukoliko se dogodi da nemaju kartu da pokažu lična dokumenta komunalnim policajcima, jer Komunalna policija, kako je podvukao, ima ingerencije da legitimiše i piše kazne.

"Pokažite lični dokument, oni će napisati kaznu, a ako mislite da ste oštećeni, sastavite žalbu. Građani možda još nisu naviknuti na to, ali to jeste posao Komunalne policije. Grad će biti tu da reši sve probleme", rekao je gradonačelnik.

On očekuje da se neće ponoviti incident koji se dogodio.

"Razumem nezadovoljstvo građana, razumem i probleme s kojima se suočava Komunalna policija. Ta scena i taj snimak potresli su mnoge i nadam se da nam se tako nešto više nikada neće dogoditi. To nije Beograd," zaključio je Siniša Mali.

 
Pogledaj vesti o: Incident

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mali: Niko ne želi takav Beograd

Izvor: B92, 29.Jan.2015

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali kaže da osuđuje hapšenje žene koja nije pokazala isprave komunalnim policajcima, jer "ne želi da vidi takve slike u gradu"..."Siguran sam da to nije Beograd kakav žele građani prestonice, službe koje brinu o funkcionisanju grada, a to ne želim ni ja," rekao...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.