MLADENOVČANI, OPREZ! Od svih javnih česmi voda je ispravna na SAMO JEDNOM IZVORU

Izvor: Blic, 19.Avg.2017, 15:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MLADENOVČANI, OPREZ! Od svih javnih česmi voda je ispravna na SAMO JEDNOM IZVORU

Samo na javnoj česmi Selište u Rajkovcu je voda ispravna za piće, dok na ostalih sedam u Mladenovcu ona ne bi trebalo da se koristi, pokazale su poslednje analize uzoraka koje su obavili stručnjaci beogradskog Zavoda za javno zdravlje.

Zbog povećane elektroprovodljivosti i povećane količine nitrata, što pokazuju rezultati fizičko-hemijskih ispitivanja, kao i zbog identifikovanih bakterija, među kojima je i ešerihija koli, voda za piće je, prema rezultatima iz izveštaja >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << s početka meseca, neispravna na sledećim javnim česmama:

Stručnjaci zato skreću pažnju sugrađanima da ne koriste vodu za piće sa javnih česama na kojima je ona neispravna da bi zaštititili sopstvenog zdravlja. Kontrola kvaliteta izvorske vode za piće sa javnih česama se nastavlja, tako da se uskoro mogu očekivati rezultati sa još 16 česama, objavljeno je na sajtu opštinske uprave u Mladenovcu.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.