MEGAREDUKCIJA Ukinuto 98 polazaka na liniji 860 Obrenovac - Beograd

Izvor: Blic, 04.Maj.2016, 11:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MEGAREDUKCIJA Ukinuto 98 polazaka na liniji 860 Obrenovac - Beograd

Građani Obrenovca kivni su jer je od 1. maja ukinut privatni prevoznik “Banbus” na liniji 860, a Direkcija zajavni prevoz nije obezbedila zamenu za njihove polaske, odnosno angažovala veći broj vozila preostalog prevoznika “Laste”.

Putnici su ogorčeni jer su, kako kažu, izgubili zlatne polaske privatnog prevoznika u koje su mogli su da se uzdaju, što nije uvek bio slučaj sa “Lastom”.

Na autobuskoj stanici u Obrenovcu jutros je bio pravi haos. Od 6.10 >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << do 7.10 bilo je ukupno osam polazaka “Laste” na redovnim linijama Obrenovac - Beograd (860 i 861A), ali raspored je bio nelogičan, sa razmacima i po minut-dva, a potom dužim čekanjem sledećeg vozila.

Neki autobusi već su puni dolazili na početnu stanicu, jer su prethodno došli iz nekog od obrenovačkih sela i nastavili put za Beograd.

Putnike je jutros na autobuskoj stanici u Obrenovcu obišao i predsednik opštine Miroslav Čučković, koji je zajedno sa rukovodiocem obrenovačke “Laste” razgovarao o ovom problemu.

Direktno na Lastinoj stanici pratimo polaske na liniji Obrenovac-Beograd 860 jutros od 6h.svaki neodrzan polazak prijavite na 0648322674

On je sa građanima koji su se okupili oko njega poveo diskusiju i o načinu organizacije prevoza u Obrenovcu. Naime, osim linije 860 postoji i linija 860E koja je znatno redovnija, ali za koju postoji doplata na mesečnom nivou. Putnici su kazali da nije lako izdvojiti novac za doplatu i da je sve što žele redovan prevoz za redovnu cenu karte koju kupuju.

Kako je Čučković kazao za “Blic” opština ne uređuje gradski prevoz, ali učiniće sve da se problem reši.

- Ne postoji ta reč “nismo nadležni”. Odgovoran sam za sve. Na vezi sam sa gradonačelnikom. Evidentno je šta je problem i u saradnji sa gradom ćemo ga rešiti - uverava Čučković.

Rukovodilac obrenovačke “Laste” kazao je građanima da ovo preduzeće ne može da uvede nove polaske dok nadležni ne donesu odluku o tome, ali da je o svom trošku uvela nekoliko vanrednih polazaka u toku dana kako bi putnici mogli da se prevezu.

Prema njegovim rečima ukinuto je 49 polazaka iz Obrenovca, a isto toliko predviđeno je i iz Beograda.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.